Nye persienner? Sådan finder du de rette

0
358
Montering af persienner

Er du på udkig efter nye persienner til hjemmet, sommerhuset, kolonihavehuset eller noget helt fjerde? Så skal du holde tungen lige i munden. Der åbner sig nemlig en verden af muligheder for dig, og skal du derfor træffe det rigtige valg, så skal du forberede dig ordentligt.

Her på redaktionen er vi store tilhængere af persienner i al almindelighed, idet vi mener, at det er en både fleksibel, rengøringsvenlig og stilren løsning til langt de fleste hjem. Derfor har vi fuld forståelse for, at du også gerne vil investere i denne form for fleksible solafskærmning.

Inspirationen til artiklen kommer i øvrigt fra denne side om persienner.

Materiale

I din søgen efter de helt rigtige persienner skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilket materiale du vil foretrække. Der er nemlig op til flere gode muligheder, men vi vil nøjes med at kigge på de mest populære løsninger. Det er henholdsvis træpersienner og metalpersienner, der bliver efterspurgt mest, og derfor er det også de løsninger, vi vil gå i dybden med.

Fordele ved træpersienner:

 • Bedre isoleringsevne
 • Lang holdbarhed
 • Naturligt og hyggeligt udtryk

Fordele ved metalpersienner:

 • Let og hurtig opsætning
 • Billige i indkøb

Størrelse(r)

En af de gode ting ved persienner, uanset om du er mest til træ eller metal, er, at de kan fås i stort set alle størrelser.

Der findes naturligvis persienner i standardmål, hvor du kan være heldig, at målene stemmer overens med det efterspurgte. Disse standardløsninger er som regel de billigste.

Skal du være helt sikker på, at dine persienner kommer til at passe til dine vinduesmål, så skal du bestille skræddersyede persienner. På youtube.com kan du finde flere guides i at foretage opmålinger, hvis du skulle være i tvivl om, hvordan dette skal gøres.

Farve

At finde den rette farve til sine persienner kan også være en svær opgave. Rent visuelt fylder dine persienner ganske meget i hjemmet, hvorfor det er vigtigt, at du vælger rigtigt. Det er korrekt, at du kan vælge mellem de fleste farver, men det er ingen hemmelighed, at ikke alle farver vil passe lige godt ind i din indretning.

Farverne på dine gardiner og persienner kan være med til at vække følelser og sætte den rette stemning i dit hjem. Gå derfor efter farver, som du på den ene eller anden måde kan associere dig med.

Nedenfor forsøger vi at hjælpe dig i den rigtige (farve)retning:

 • For den rolige og afslappende atmosfære = vælg sort, grå eller mørkeblå
 • For den glade og opløftende atmosfære = vælg lilla, gul eller rød
 • For den lyse og åbne atmosfære = vælg hvid, beige eller lysegrå

Er du ikke interesseret i, at dine persienner løber med større opmærksomhed end højst nødvendigt, så gå efter nogle neutrale farver som grå, sort eller hvid.

Features

Foruden materialet og størrelsen kan du også stille krav / have ønsker til features. Men hvad mener vi så med features? Det giver vi nogle eksempler på herunder:

 • Mørklægning
 • Sideskinner
 • Sugekopper
 • Magnet

Har du særlige ønsker til dine persienner, så husk at informere rådgiveren om dette, hvis du henvender dig til en professionel forhandler. De vil sandsynligvis kunne klare det meste.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her