Kunsten at skabe den perfekte plakatvæg i stuen

0
137
Smukke plakater

Hvis man har en stor, bar væg i stuen, kan det ofte være en udfordring at få den udnyttet på en god måde. Og hvis ikke man får den udnyttet på en god måde, kommer den let til at se tom og kedelig ud. Det kan føre til, at din stue simpelthen kommer til at ligne noget fra et boligmagasin og ikke rigtig giver en fornemmelse af et autentisk hjem.

Der er heldigvis ingen grund til bekymring – det er nemlig ikke så svært at få den til at spille 100 procent. Du skal nemlig bare lave en plakatvæg. Det er oppe i tiden, og det kan være så flot. Men hvordan gør man sin plakatvæg perfekt?

Find de rigtige plakater

Første trin i processen er at finde de helt rigtige plakater til sin plakatvæg. Der må meget gerne være samspil mellem farverne på hver plakat, og den mest stilrene væg kommer også af motiver, der ikke adskiller sig for meget fra hinanden.

Der findes efterhånden mange steder, hvor man kan købe flotte plakater – både fysisk og på nettet. Et af stederne er Dear Sam, som i den grad har plakater med motiver, der sikrer, at din plakatvæg følger alle tidens tendenser.

– Rabatkode til Dear Sam – Spar 35 % på alle plakater indtil fredag d. 28. maj 2021: 35DSMD

Plakater

Husk rammerne

Næste trin er anskaffe sig rammer til sine plakater. Disse må også meget gerne passe sammen med motiverne og med resten af indretningen. Kører du en meget moderne stil med beige og lyse farver, kan vi anbefale, at du overvejer plakatrammer i lyst træ.

Vil du have det mere minimalistisk, kan du også vælge sort eller hvid. Vores anbefaling er, at du prøver at vurdere, hvad der passer bedst til dine plakater og din indretning. Nogle vælger også mange forskellige rammer til deres plakatvæg, hvilket også kan fungere, hvis man har sans for at se, hvad der passer sammen.

Hæng dem rigtigt op

Når du har dine rammer og plakater, er det tid til at hænge dem op. Her skal du være opmærksom på at gøre det rigtigt fra start, så du undgår alt for mange huller i væggen.

Det kan være en god idé at lægge plakaterne ud på gulvet i den opstilling, som du gerne vil have dem på væggen. Dermed kan du flytte rundt, indtil du har den perfekte konstellation. Vi anbefaler, at du så vidt muligt laver en opstilling, hvor der er nogle rene linjer, så det hele ikke ser fuldstændig tilfældigt ud. Det kunne eksempelvis være, at rammerne flugter i bunden og toppen eller lignende.

Hæng en plakat op ad gangen og start gerne med hjørnerne, som du herefter kan arbejde ud fra. Brug så vidt muligt vaterpas og målebånd – så får du den flotteste plakatvæg.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her