Epoxy gulv pris – hvordan finder man den bedste pris?

0
447

Mange forbinder epoxy gulve med store industrigulve, men efterhånden er de også blevet moderne i private boliger. Det er ikke uden grund, for det er et flot og rustikt gulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde.

Når man ønsker at få lagt et nyt gulv i sin bolig, kan det godt betale sig at undersøge priserne på markedet. Det er en god ide at indhente nogle forskellige tilbud, så man får et sammenligningsgrundlag og kan finde den bedste pris. Som en tommelfingerregel plejer man at sige, at man skal indhente 3 tilbud, inden man beslutter sig for, hvem der skal udføre opgaven.

Hvad er epoxy gulv?

En epoxybelægning bygges op af ren epoxy. Epoxy består af en tokomponent blanding af kunstharpiks og en hærder. Disse to komponenter giver tilsammen en blanding, som er utrolig stærk. Derfor anvendes epoxy gulve også traditionelt i industrien, hvor der er store krav til slidstyrke.

En epoxybelægning bygges op af flere lag. Opbygningen vil være afhængig af, hvor stor en slidstyrke, der er påkrævet. Ofte anvendes også kvartssand i belægningen. Hvis der er sand i blandingen, vil det have den fordel, at det giver gulvet en øget skridsikkerhed.

Et epoxy gulv har et rustikt udtryk. Det kan fås enten med en blank eller en mat overflade. Man kan også vælge mellem en glat og en skridsikker overflade, og det kan fås i mange forskellige farver. Det er et ekstremt slidstærkt gulv, som samtidig er meget praktisk og nemt at gøre rent.

Forskellen mellem en epoxybelægning og epoxymaling

Det er vigtigt at forstå forskellen på en epoxy gulvbelægning og epoxymaling. Mange tror, at man kan lave et epoxy gulv med epoxymaling. Dette er dog ikke helt tilfældet. Det siger sig selv, at man slet ikke opnår det samme resultat med maling, som man gør med en epoxy gulvbelægning.

Epoxymaling er et vandfortyndet epoxyprodukt. Hvis man vælger at male et gulv med epoxymaling, skal man være sikker på, at underlaget er jævnt. Man kan nemlig ikke jævne underlaget ud med malingen. Derimod kan en epoxybelægning sagtens lægges på ujævnt underlag.

Hvor bruges epoxy gulve?

Traditionelt er epoxy gulve blevet anvendt til gulvarealer i industrihaller, værksteder, butikker, kontorer, kantiner og produktionsarealer. Efterhånden er det også blevet eftertragtet som gulv i private boliger. Den stigende popularitet skyldes de mange fordelagtige egenskaber, som denne type gulv har. Samtidig har mange opdaget, at det er et rigtig flot og rustikt gulv.

Typisk er der mange, der vælger at få lagt et epoxy gulv i deres køkken eller bryggers. Flere og flere har dog også opdaget de mange muligheder, der er for at anvende det i andre rum. Især det rustikke New Yorker-look er eftertragtet til private hjem.

Find den bedste pris på dit nye gulv

Prisen på et epoxy gulv vil afhænge af forskellige ting. Den vil selvfølgelig afhænge af gulvets areal. Herudover har det en betydning, hvilken type gulv der er i rummet i forvejen. Prisen vil også afhænge af, om du ønsker, at der skal være sand i blandingen.

Når du skal finde den bedste pris på dit nye gulv, er det altid en god ide at indhente flere forskellige tilbud. Så kan du sammenligne dem og vælge det bedste. Læs mere her om epoxy gulv pris og om indhentning af tilbud.

Det koster ikke noget at få nogle forskellige tilbud. Derfor vil det være dumt ikke at gøre det. På den måde kan du sikre dig, at du finder den bedste pris på dit nye gulv. Som regel vil 3 tilbud være nok, men der er ikke noget i vejen for at indhente flere tilbud, hvis du ønsker det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her