Det skal du huske før du sælger din bolig

0
110

Det at få solgt sin bolig kræver mange overvejelser, og der er mange vigtige skridt, du skal igennem, før du sælger din bolig. Ofte skifter man bolig på baggrund af andre livsomvæltende omstændigheder, og der kan derfor være svært at holde overblikket over alt det, man skal igennem, når man skal sælge sit hus. I denne artikel finder du nogle af de væsentligste ting, du skal igennem før et boligsalg. 

Revurdér tilstanden af din bolig 

Først og fremmest bør du se din bolig med kommende købers øjne. Derfor skal du sørge for, ikke kun at alt ser pænt ud, men også at alt det lavpraktiske virker, som det skal og er i god stand. Her er der tale om, at der ikke er mug i vinduer, huller på indersiden af taget, at der er malet, alt el virker som det skal, osv. Det er også vigtigt at kloaksystemet er i god stand. Det er de vi bruger allermest i boligen og kan tit blive forsømt. Overvej derfor og du er nødt til at have en slamsluger ud og rense kloakrørene, så de er i tiptop stand. Der er ikke noget mere irriterende end et stoppet toilet eller stoppede vaske, her kan du finde hjælp til en stoppet køkkenvask. Helt generelt bør du faktisk forestille dig, at du selv skulle købe din bolig når du sælger den. Hvilken stand vil du helst selv modtage den i?

Ejendomsmægler og vurdering af boligen

Det er vigtigt at finde ud af hvilken ejendomsmægler, der skal sælge din bolig. Her er det en god idé at få lavet flere vurderinger af din bolig af flere forskellige ejendomsmæglere og ejendomsmæglerbureauer, så du finder dem, der kan skabe den bedst mulige salgsaftale, der passer til dine specifikke behov. Du kan som oftest gratis og uforpligtende få en ejendomsmægler til at vurdere din bolig, derfor er det en rigtig god ide at invitere flere forskellige ind i den bolig, du gerne vil sælge, så de kan vurdere mere præcist. 

Få det vigtige papirarbejde på plads 

Når du forhåbentlig har fundet den rigtige køber til din bolig, skal du sørge for at det essentielle papirarbejde er på plads. Der skal nemlig laves en købsaftale, som er et dokument, som din ejendomsmægler skal sørge for, er på plads. Det er dig ekstremt vigtigt at du læser dette dokument igennem grundigt, så du ved, hvad du og køber underskriver. Det gælder generelt for alle formularer og papirer der skal underskrives i salgsprocessen. Du skal her sætte dig ind i alle betingelser og rettigheder, du har, da du eller risikere at blive snydt. Efter dette er der kun tilbage, at overdrage nøglerne til køber, så du kan komme videre til din nye bolig. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her