Sådan sætter du et grønt aftryk på hus og have 

0
81

Vi lever i en tid, hvor vi skal være både mere klima- og miljøbevidste. Men hvad kan vi rent faktisk gøre for at komme på ret kurs? Har du hus og have får du her et par gode råd eller tre til at finde ud af, hvordan du kan gøre dit hjem mere klimavenligt. Det er ikke bare noget, som hjælper i dag på din privatøkonomi, men kan også være med til at gøre en stor forskel på længere sigt.  

 

Har du hus og have, så er der meget, du kan gøre for at optimere dit hjem i forhold til klimaet. Alt lige fra den rette isolation, der holder på varmen, varmepumper fremfor oliefyr, til at have en miljøvenlig vandvarmer installeret kan være med til at gøre en stor forskel i det lange løb.   

Fordelen ved at være klimabevidst i dag handler ikke bare om, at vi skal sikre fremtiden for vores børn og børnebørn. Faktisk er det også noget, vi kan mærke på pengepungen, når vi sparer på strømmen eller bruger strømmen på de rigtige tidspunkter af døgnet. Her kan du få lidt gode råd med på vejen, så du kan overveje dine muligheder for et grønt og energivenligt hjem. 

 

Opdater dine installationer og apparater 

Du kan med fordel tjekke alle dine elektriske installationer og apparater igennem. Har du stadig udstyr fra 90’erne, så kan du overveje at skifte til noget nyt og mere miljøvenligt. Ofte kan prisen på udstyret ved f.eks. hvidevarer opvejes ved, at den ikke bruger så meget energi. Og som energipriserne er lige nu, så er det altid værd at overveje, om ikke det var en investering værd. 

Det samme gælder for installationer som vandvarmere eller oliefyr. Varmepumper er blevet allemandseje de senere år, og der kan være mange fordele ved at installere sådan en frem for at fyre med olie. Det samme gælder for vandvarmeren. En gennemstrømningsvandvarmer kører på el, men den er både smartere og mere strømbesparende end en almindelig vandvarmer. 

 

Brug strømmen på de rigtige tidspunkter 

Vinden blæser ofte om natten. Ulempen ved vindenergi er dog, at vi ikke kan lagre energien, som bliver produceret herfra, og det skaber nogle usikre fluktueringer i elpriserne året rundt. Derfor kan du med fordel sætte opvaskevaskemaskinen til at lade natten over eller vaskemaskinen i gang midt på dagen, hvis du har en hjemmearbejdsdag.  

Det samme gælder for gadget som mobiltelefoner, computere og tablets. Sætter du dem til at oplade om natten fremfor om formiddagen eller eftermiddagen, så kan der være gode penge at spare, fordi strømmen som regel er både billigere og grønnere på dette tidspunkt. På den måde udnytter vi også strømmen fra f.eks. vindenergi på bedst mulig vis, så den ikke går til spilde.   

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her