Sådan gendyrkes grøntsager i ens højbede

0
83

Hver eneste dag bliver der smidt mad ud, såsom gulerodstoppe, nedklippede krydderurter eller bunden af forårsløg. De ryger lige ned i skraldespanden, men faktisk kan man med nogle enkelte tips og tricks nemt få gendyrket dem igen i ens plantekasser på hjul. Der findes et hav af forskellige grøntsager, som man kan gendyrke fra ens rester. Det eneste man skal bruge er enten højbede på hjul, plantekasser eller altankasser. Så kan man om sommeren sidde ude på ens bænke, og nyde synet af de gratis gendyrkede grøntsager. Så i stedet for at smide resterne i skraldespanden, så genbrug dem, og kom dem i en af de mange højbede på hjul ude i haven. Læs med her i artiklen for at få de bedste tips og tricks til, hvordan man nemt kommer i gang med at gendyrke køkkenaffaldet i ens højbede.

De smukke forårsløg

Mange familier benytter sig af forårsløg i køkkenet. Det er en af de letteste og hurtigste rester at gendyrke i ens plantekasser eller altankasser. Når man i køkkenet benytter sig af et bundt forårsløg, så lad vær med at smide de resterende 3-5 cm ud. Man kan nemlig bare sætte stænglen fra forårsløg ned i plantekasser på hjul med jord i. Ser rødderne en smule slidte ud, så kan man med fordel starte med at putte dem i en smule vand et par dage, før man sætter rødderne ned i ens højbede. På den måde får de sat nye rødder, som kan sprede sig i ens højbede. 

Den røde tomat

Tomaten er en klassiker i køkkenet, hvad enten det gælder aftensmaden eller som snack i børnenes madpakker. Nogle gange bliver de hurtigt overmodne, og er ikke så lækre at spise. I stedet for at smide de overmodne tomater ud, så kan man med fordel skære tomaten i skiver. Herefter kan man plante tomatskiverne i enten plantekasser eller altankasser. I plantekasser på hjul vil man langsomt kunne se, hvordan tomatskiverne vil vokse sig til nye planter. Tomatplanten kan godt vokse sig stor, og derfor have brug for f.eks. espalier. Man vil kunne binde planten op på espalier. Derudover vil espalier også give tomatplanten støtte. På den måde kan man sidde på ens bænke og nyde gratis tomater.

De smagfulde rodfrugter

Rodfrugterne er et hit i de danske køkkener. Har man en endeskive fra en rødbede, så kan man lægge den på en tallerken med lidt vand. Herefter vil den udvikle sig og få rødder. Rødderne kan man plante i højbede på hjul. Udover at plante rødderne i højbede, så kan man plante dem i krukker, som kan stå på ens bænke. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her