Sådan får du et bedre arbejdslys i din mørke garage

0
1162
Garage lys

Mange der har en garage kender sikkert til, når man skal ud og finde noget deri, at man kommer til at rode rundt og ikke kan se, hvad man laver, fordi der er alt for mørkt. Af en eller anden grund virker det som om, at mange mennesker ikke får prioriteret at føre de lækre og lyse løsninger inde fra boligen og ud i garagen. Og det er måske egentlig en skam. 

Mange muligheder

I dag er LED belysning fx blevet meget populært i boligen. Nogle af grundene er nok, at man i dag, i forhold til tidligere, kan få noget rigtig lækkert LED-belysning, der har høj kvalitet og giver noget smadder godt lys, samtidig med at det ikke længere koster en formue. Før i tiden var LED-lys noget, man typisk forbandt med nærmest blå lys og dårlig farvegengivelse, men dette er altså ikke længere tilfældet.

Af samme årsager er det i dag også højaktuelt at kigge på, hvordan man ellers kan benytte LED-belysning både indenfor og udenfor i det private. 

Lys giver rum

Tilbage til snakken om garagen. Her har mange klassisk nedprioriteret belysningen, da man byggede boligen. Ofte ser man, at der i ældre garager måske hænger et eller få armaturer til gammeldags lysstofrør. Lysstofrør har den fordel, at de lyser hele vejen rundt 360 grader, og derfor spreder lyset ud over et stort areal i rummet. Til gengæld er det svært at oplyse større rum og arealer med få rør, og hænger man et par armaturer fx i midten af en garage, ja så får man noget rigtig dårligt lys ude i hjørnerne og langs væggene i rummet, hvor man typisk har opbevaring eller står og arbejder ved et bord. Det er grunden til, at det fx kan være svært at se, når man står ovre ved hylden og leder efter hammeren i kassen inde på hylden. Grunden til at man ofte har nedprioriteret garagelyset er nok, at de gammeldags lysstofrør havde et højt elforbrug, og en kort levetid, så de ofte skulle skiftes. 

Skift til LED-armaturer og få bedre og mere lys

Hvis du enten har en ældre garage med dårlig belysning, eller er ved at bygge nyt, så kan det virkelig anbefales, at man kigger på at få Led belysning. I garagen kan det især anbefales at få led armatur. Se fx det store udvalg på webshoppen PlusLED. Her er mulighederne mange. Man kan godt udskifte de gamle lysstofrør til LED og derved beholde de gamle armaturer i loftet, men det er både ofte billigere og nemmere blot at udskifte til nye led-armaturer, da de fås i mange smarte varianter, hvor man fx kan serieforbinde dem via medfølgende kabler og montere armaturerne med små diskrete klips i loftet. Og da elforbruget på moderne LED er meget lavere end gammeldags traditionel belysning, kan man med fordel vælge en løsning med både flere LED-armaturer og kraftigere lys, så man én gang for alle kan få lækkert lys i garagen, der er indrettet, så man har lys på de rette steder, hvor man har opbevaring eller arbejdsbordet. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her