Muligheder for at undgå og fjerne skimmelsvamp

0
457

Skimmelsvamp kan som sådan ikke være skadeligt for din bolig, men det kan være skadeligt for dit helbred. Skimmelsvamp nedbryder ikke din bolig, men det kan betyde, at din bolig er for fugtig. Skimmelsvamp frigiver stoffer, som nogle personer kan være særligt sensitive  overfor. Man kan få åndedrætsbesvær, hæshed og hovedpine, hvis der er skimmelsvamp i dit hjem. Heldigvis er der muligheder for at forebygge og bekæmpe skimmelsvamp, så det ikke spreder sig i dit hjem.

Du kan læse videre herunder for at læse mere om, hvad skimmelsvamp er, og hvordan man behandler det.

Hvordan opdager man skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan gro i hvilket som helst hus, bare så længe det er varmt, fugtigt og har organisk materiale som træ eller maling. Det kan lugte muggent, og farven på skimmelsvamp kommer i mange forskellige nuancer, som f.eks i sort eller grønlige farver.

Under fugtige forhold kan skimmelsvamp sprede sig hurtigt og bredt. Det spreder sig ved hjælp af sporer, som kan sætte sig overalt i hjemmet. Rum som kældre og badeværelser er især udsatte, hvis der ikke er udluftning, og hvis det er små rum. Det gør, at der hurtigt kan blive varmt og fugtigt. Det giver skimmelsvamp mulighed for at sætte sig.

Det rigtige indeklima

Hvis du lige er flyttet i en bolig, der er lidt ældre eller i en lille tæt lejlighed, kan det være en god ide at forebygge og overveje, hvad man selv kan gøre for at undgå at der kommer skimmelsvamp.

Det kan hurtigt sprede sig, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Tjek eventuelt, om der er revner rundt omkring, hvor der kan trække kold luft ind og tjek om at afløbene er tætte, så der ikke kan komme vandskader.

Det du selv kan gøre er at huske at lufte ud, så der er den rigtige temperatur, og det er en god ide at lade være med at hænge tøj op inde i boligen, da dette kan være med til at gøre indeklimaet fugtigt.

Sådan bekæmper du skimmelsvamp

Hvis der er alligevel er kommet lidt skimmelsvamp, kan du bekæmpe det. Enten selv eller med professionel hjælp.

Hvis det er en lille smule, og det er på en tilgængelig overflade, som du kan vaske af bagefter, kan du klare det selv. Her kan du tage det med et stærkt rengøringsmiddel eller bekæmpningsmiddel. Hvis man er i tvivl om det mindste, kan man kontakte en professionel.

Fjern skimmelsvamp professionelt

Så snart fladen skimmelsvampen har bredt sig for meget eller ikke er tilgængeligt, skal man kontakte et professionelt firma, som specialisere sig inden for bekæmpelse af skimmelsvamp. Det kan være farligt arbejde, på grund af de stoffer skimmelsvamp udsender.

En sanitør vil komme og vurdere, hvordan der skal tages hånd om skimmelsvampen. Det kommer meget an på overfladen og graden af skimmelsvamp. De kan anvende kemisk eller mekanisk afrensning, tøris afrensning, ild eller tørdampsafrensning, der sørger for, at dit hjem er frit for skimmelsvamp.

Læs og finde ud af mere om at fjerne skimmelsvamp her.

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her