Udestuen i december

0
527

December er sjældent den kolde måned med sne og frost, som vi alle drømmer om i vores juledrømme. Så har du en udestue i huset, kan der stadig være masser af gode dage, du kan tilbringe i ugestuen i december. Samtidig er det et perfekt sted til juletræet, da det ikke tørrer nær så hurtigt ud. Så inddrag også gerne udestuen i julens aktiviteter.

En udestue kan bruges året rundt. Men udestuen i december er det sted, de færreste bruger mange timer i. Det gør i stedet de af havens planter, der er taget ind for vinteren og måske havemøblerne, hvis du ikke har andre steder at gøre af dem.

Det er synd. For udestuen kan sagtens bruges til mange spændende ting gennem hele december. Samtidig er klimaet ikke længere nær så koldt, som dengang alverdens julehistorier blev skrevet. Så på en solskinsdag kan der være helt behageligt at opholde sig med en varm trøje på. Du kan også tænde for en elektrisk eller gasdreven terrassevarmer. Så kan du hurtig få skabt en så behagelig temperatur, at du kan undvære den tykke trøje.

Udestuen er perfekt til juletræet

Udestuen er også det perfekte sted til juletræet. Her kan det stå pyntet i meget længere tid end i stuen. For det køligere miljø sikrer, at juletræet ikke tørrer ud på samme måde. Så ved at opbevare det i udestuen, undgår du en masse rengøring og irritation over grannåle alle vegne.

Så hører I til de familier, der har pyntet juletræet hele december måned og har I en udestue, så sæt juletræet derud. Så kan I tænde det hver aften og nyde det gennem de døre og vinduer, der vender ud mod udestuen gennem hele december måned.

Midlertidig varme i udestuen i december

Er udestuen helt uden opvarmning og skal I foretage jer noget derude en dag, hvor solen ikke varmer tilstrækkeligt – f.eks. når der skal gås omkring juletræet den 24. december – kan du midlertidigt varme udestuen op med jeres terrassevarmer.

Det kræver naturligvis at den er transportabel og kan tages inden for. Allerhelst skal den være af den elektriske, infrarøde slags, der bare skal i stikkontakten. Har I en model, der kører på gas, skal I sørge for, at der er plads nok over den – især hvis det er en af de høje modeller – til at den ikke kan antænde udestuekonstruktionen.

Der skal også være tilstrækkelig med udluftning, så der hele tiden kan komme frisk luft ind et sted i nærheden af terrassevarmeren. Derved undgår I dels lugtgenerer og dels, at terrassevarmeren bruger alt ilten i udestuen.

Mal havemøblerne

Med passende opvarmning kan du også bruge de stille dage efter jul, til at klargøre havemøblerne til næste års sæson. Afdæk et passende areal i havestuen og sæt møblerne der. Gå dem derefter igennem få løse skruer med et skruetrækkersæt og reparer eller slib eventuelle skader med slibepapir.

Vask derefter havemøblerne af med en gang grundrens og mal dem med passende træbeskyttelse, når de er tørre. Husk også udluftning under arbejdet, hvis du bruger træbeskyttelse.

Når havemøblerne er tørre, kan de indgå i udestuens møblement indtil de atter skal ud i haven at stå.

God december i havestuen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her