Hvornår er det ideelt at købe en sofa på afbetaling?

0
886
Sofa med puder

Henover de seneste år er det virkelig blevet nemt at købe alverdens varer på afbetaling – alt lige fra elektronik til krukker, og et sted derimellem finder man naturligvis også muligheden for at købe møbler på afbetaling.

Men bare fordi det er nemt og ofte også billigt at handle på den måde, så er det ikke ensbetydende med, at det altid er den løsning, der giver mening. I de fleste tilfælde kan det nemlig bedre svare sig at købe sine nye møbler, f.eks. en ny sofa, kontant.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe din sofa på afbetaling eller kontant, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi nemlig forsøge at give dig nogle gode råd til, hvordan du finder frem til, om det giver bedst mening at købe på afbetaling, eller om du skal betale kontant.

Skal du ommøblere hele boligen?

Det første spørgsmål du skal stille dig selv, hvis du overvejer at købe en sofa eller andre møbler på afbetaling, er om du skal ommøblere hele eller store dele af boligen, eller om du kun skal have ny sofa til tv-stuen.

Hvis det er tid til at anskaffe mange nye møbler, kan du med fordel købe dem på afbetaling. Det skyldes, at det er de færreste, der for alvor har pengene til at udskifte adskillige møbler på én gang. Ved at købe møblerne på kredit, har du bedre mulighed for at få det økonomiske puslespil til at gå op.

En anden fordel ved at vælge afbetaling er, at en god afbetalingsaftale ofte er billigere end eksempelvis et forbrugslån, kviklån eller lignende. Der kan altså være penge at spare, hvis alternativet er, at du skal låne penge til dine nye møbler.

Skal du kun købe en sofa, så kan du med fordel købe den kontant, hvis du har pengene stående til det. En sofa er omvendt et af de dyreste møbler i de fleste hjem, hvorfor det giver mening at få lidt kredit, hvis ikke du har alle pengene stående til købet lige nu.

Hvor skal du købe din sofa henne?

Hvor du skal købe din sofa er et andet spørgsmål, der er vigtigt at stille, når man skal vælge, hvorvidt man vil købe sin sofa kontant eller på afbetaling. Det er nemlig ikke alle forhandlere, der tilbyder en afbetalingsordning – og indholdet af en afbetalingsaftale kan variere gevaldigt, alt efter hvilken forhandler du finder.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du kan købe sofaen på kredit, kan du starte med at finde en oversigt over samtlige butikker, der tilbyder billig finansiering af møbler til hjemmet. Det kan du eksempelvis gøre via linket længere oppe i artiklen. Digitalafbetaling.dk opdaterer listen hver dag, så den er altid up-to-date.

Når du så har fundet en håndfuld butikker, der tilbyder en eller anden afbetalingsaftale, skal du undersøge, om der er nogle af disse forhandlere, der har en sofa, som matcher din boligstil. Det er trods alt vigtigt, at du ender med at købe en sofa, som du bliver glad for, da du ellers vil ende med at fortryde dit køb og udskifte den hurtigere, end du havde planlagt.

Hvis muligt, find da gerne flere sofaer, som du godt kunne være interesseret i hos flere forskellige forhandlere. På den måde kan du sammenligne vilkår for de forskellige afbetalingsaftaler. Det kan være med til at spare dig både penge, tid og bekymringer i sidste ende.

Endelig er det vigtigt, at du kun køber en sofa, hvis du har økonomien til det. Det vil altså sige, at du skal kunne betale den månedlige ydelse måned efter måned, da det ellers kan blive dyrt i renter. Ligeledes kan manglende betaling resultere i, at du bliver registreret i RKI eller et andet register over dårlige betalere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her