Vil du blive klogere på din strøm?

0
125

Leder du efter en ny og grønnere eludbyder til din bolig? Det kan være svært at navigere i hvilke selskaber, der rent faktisk tilbyder grønne alternativer, og om det gør en forskel på din strøms ydeevne. Heldigvis vil du ikke opdage en forskel i hverdagen, for din eludbyder holder øje med alt det praktiske. Den grønne strøm fungerer ligeså godt, som hvis du var dækket af kulkraftværker.

I Danmark er der ét fælles net. Det betyder, at den strøm, som kommer ud af dine stikkontakter derhjemme, er en blanding mellem grøn strøm fra vedvarende energikilder og den såkaldte sorte strøm, som for eksempel kommer fra kulkraftværker.

For at sikre forbrugerne grøn strøm det været nødvendigt at oprette oprindelsesgarantier. Det vil sige certifikater udstedt af det statsejede Energinet. Certifikaterne dækker over grøn energi, som bliver produceret og leveret til det fælles elnet.

Når du beder om grøn energi fra din eludbyder, så køber dit selskab certifikaterne på dine vegne. Her og nu bruger du altså blandet strøm fra elnettet, men din udbyder holder øje med dit forbrug og køber derefter en tilsvarende mængde strøm fra danske vindmøller gennem disse oprindelsesgarantier. På den måde er du sikret 100 procent grøn strøm i dit hjem.

Vælg grøn energi til dit hjem

Ideen er, at Danmark skal reducere sit forbrug med 70 procent indenfor de næste 10 år frem til 2030. Det sker blandt andet gennem brug af vedvarende energi. Engang kom vores strøm i Danmark primært fra store kraftværker, som hovedsageligt var kuldrevne. Siden da er vi blevet meget fokuserede på CO2-neutrale alternativer, som vindmøller, biobrændsler og solceller.

Hos Natur-Energi kan du få grøn strøm i dit hjem til samme pris som prisen for strøm fra fossile brændsler. Hos dem er alle elprodukter mærket med to grønne blade, hvilket betyder, at deres strøm udelukkende kommer fra energikilder, der ikke udleder CO2.

Som kunde ved Natur-Energi kan du også oprette forskellige aftaler, alt efter om dit hjerte banker for klimaarbejde i verdens fattigste lande, WWF Verdensnaturfondens arbejde med naturen eller miljøorganisationen Verdens Skoves skovprojekter. På den måde får du altså både grøn strøm i din bolig samtidig med, at du støtter vigtige naturorganisationers arbejde.

Natur-Energi tror på, at det vil have en større effekt på miljøet, hvis vi alle gør lidt, i stedet for at nogle få gør meget. Derfor har de sørget for, at du kan få grønne produkter til samme pris. Du vil altså ikke kunne mærke forskel på din strøm, når du køber grøn el hos Natur-Energi, men du vil gøre en forskel for vores natur.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her