Er dit hjem sikret mod tyve i julen?

0
546

Juletiden og nytåret er traditionelt nogle af de mest travle perioder hos indbrudstyvene. For er der ingen hjemme ved aftenmadstid jule- eller nytårsaften, ved tyvene, at det varer længe, inden beboerne kommer hjem igen. Det giver dem masser af tid til at gennemsøge og tømme boligen for værdier. Men heldigvis kan du gøre livet surt for tyven, hvis du forbereder dig i tide.

Det er de færreste tyve, der har noget til overs for tyverialarmer og overvågningskameraer. For de fleste steder tager det lang tid, inden et eventuelt vagtselskab kommer frem. Samtidig er mange overvågningskameraer placeret på en måde, så det er nemt at snige sig ind på dem og uskadeliggøre dem – og ellers er det jo bare at tage en elefanthue på.

Så er det svært at bevise, hvem det er, der optræder på optagelserne. Så hverken videoovervågning eller tyverialarmer er nok til at holde tyvene væk.

Gør det svært at komme hurtigt ind og ud af huset

Hvad der i stedet kan få tyvene til at opgive deres forehavende, er, hvis det er svært for dem at komme hurtigt ind og svært at komme nemt ud med tyvekosterne igen.

Start med at fjerne den indvendige vrider på låsen på husets yderdøre og erstat den med en almindelig lås. Så kan tyven ikke bare vandre ud af hoved- eller bagdøren med store ting som fladskærm eller dyre designermøbler. De skal listes ud gennem vinduet, som oftest er den vej tyvene kommer ind.

Sørg også for at anvende et mere solidt lukketøj på dine vinduer end de traditionelle hasper. Har du haspelukkede vinduer, kan du købe et særligt lukketøj, der kan monteres midt på vinduesrammen. Det holder bedre end de traditionelle hasper. De kan nemlig oftest rives ud, hvis tyven brækker i vinduesrammen med et koben.

Du kan også købe vindueslåse, der kan monteres i bunden eller toppen af vinduesrammerne og vindueskarmen. De har samme funktion, og gør det samtidig også besværligt at åbne vinduerne indefra for tyven.

Forstærk låsen på terrassedøren

Har du en skydedør ud til terrassen eller dobbelte terrassedøre, bør du forstærke dem med en eller to hængelåse. De monteres mellem skydedør og karm i låsesiden på skydedøren og i toppen og bunden ved åbningen på dobbeltdørene.

Derved bliver det sværere for tyvene at trække skyde- eller dobbeltdørene op udefra. Det er normalt den måde, tyvene kommer ind i huset på, hvis de ikke kan komme ind af vinduer og yderdøre.

Samtidig besværliggør det også at få dørene op indefra, hvis tyven har været nødt til at opgive at få storskærmen ud gennem yderdørene, fordi du har fjernet vrideren på indersiden af døren.

Du kan også skrue nogle lægter fast i henholdsvis dørkarm og dør, så døren ikke kan trækkes op udefra, eller åbnes uden besvær indefra. Det er dog en noget mere voldsom løsning end at bruge en hængelås med tilhørende beslag.

Skræm tyvene med lys

Noget andet der kan holde tyven væk, er, hvis det er svært eller helt umuligt at komme ind til huset, uden at blive set. Så har du en forhave med et lavt hegn og ingen træer, så huset ligger frit og synligt, kan du tilføje et par udendørslamper med sensor på strategiske steder rundt om huset.

Så bliver der alt for lyst til, at tyvene kan komme op til huset og rekognoscere. Samtidig bliver det også svært at skjule, hvad der er gang i, når tyvene skal ud af huset med tyvekosterne igen.

Har du først fået tyverisikret huset, kan du tage til både jule- og nytårsfest med lidt mere ro i maven.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her