Tre gode råd til det perfekte badeværelse

0
403
Badeværelse

Efter mange års fokus i boligindretningen på køkkenet og køkkenalrum, er der i de senere år kommet et øget fokus på badeværelset. Ligesom køkkenet er badeværelset et funktionelt rum der helst skal være selvfølgelig stilfuldt, men også funktionelt og praktisk.

Måske du står overfor en badeværelsesrenovering, eller du vil måske bare gerne have tips til at få shinet dit badeværelse lidt op. Hvad der her følger, er tre gode råd til badeværelsesindretning – uanset om du står overfor den store renovering eller en lille nyindretning.

Fokus på lys

Et af de vigtigste elementer i indretningen af ethvert rum er lyset – både det natrlige og det elektriske. Badeværelset er ingen undtagelse, faktisk er det ekstra vigtigt. Er der for lidt lys kan det virke småt og huleagtigt, mens for meget kan give badeværelset et klinisk, sygehuslignende look. Ingen af delene er synderligt ønskværdigt og det rette lys er derfor utrolig vigtigt.

En masse naturligt lys er godt for et badeværelse. Det skaber meget lys, men bliver aldrig klinisk som elektrisk lys kan blive. Står du derfor overfor en renovation af badeværelset kan det være værd at overveje et stort vindue. Kan du ikke ændre på vinduet, er det stadig vigtigt at du sørger for at lyset kommer helt ind i badeværelset og at der ikke er noget der ”skygger” for lyset. Brusekabiner kan for eksempel ofte stå i vejen for at lyset kommer helt ind. En løsning på dette er en brusevæg i transparent glas. En klar glasvæg vil sikre, at der kommer mest muligt lys ind i badet.

Også det elektriske lys bør prioriteres. Dette gælder selvfølgelig særligt hvis du har dårlige naturlige lysforhold, men selv med gode, store vinduer er der ikke meget naturligt lys i den lange, danske vinter. En god løsning på lys på badeværelset er såkaldte LED-strips. Disse giver et blødt lys der, særligt hvis det monteres så lyset genspejles på væggen, undgår det kliniske lys der så nemt kan ødelægge et badeværelse.

Stil og funktion hånd i hånd

Som nævnt tidligere er badeværelset altid et funktionelt rum. Det betyder at stil og funktion går hånd i hånd og ikke kan adskilles. Hvis du vil have et stilfuldt badeværelse, må du også tænke på det funktionelle. Dette betyder blandt andet at have stilfuld opbevaring. Der skal typisk være meget på et badeværelse og det at have et sted at opbevare alt er utrolig vigtigt for at undgå rod.

Læs også: Sådan skaber du et moderne og elegant badeværelse

Desuden er det smart at sørge for at alle overflader tåler vand og let kan tørres af – også dem der står langt fra vask og bad. Alt bliver på et eller andet tidspunkt vådt i et badeværelse, så man kan ligeså godt indrette herefter. Desuden er det godt med en skammel eller to, så man har et andet sted at sætte sig end toilettet.

Læg en farveplan

Hvis du gerne vil have lidt flere farver ind i dit badeværelse, er det en god ide at planlægge dette fra start. Et godt sted at starte, er ved at lave en farveskala på 3-4 farver der passer sammen. Disse kan du så gå ud fra i dit valg af møbler, fliser, maling og andet. Er du i tvivl om hvordan en sådan skal laves, er der ofte hjælp at hente. Både på nettet eller hos en professionel, for eksempel i en malerforretning.

En ting der kan tage farverne på dit badeværelse til det næste niveau, er gennemgående farvedetaljer, der binder badeværelset sammen. Et godt eksempel er matchende armatur. Hvis du for eksempel har en gylden bruser, er det smart at have et gulvafløb der matcher dette, måske endda sprede det til vandhanen i håndvasken.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her