Derfor er dampovnen blevet populær

0
103

Igennem de seneste år har dampovnen trængt ind i de private køkkener og findes nu i flere hjem rundt om i det ganske danske land. Der er god grund til, at danskerne inviterer dampovnen ind i hjemmet, for der er mulighed for en mere effektiv og skånsom tilberedning af din mad.

Her kan du læse mere om dampovne, og hvorfor de er blevet så populære blandt almindelige danskere.

Hvad er en dampovn?

En dampovn ligner udefra en helt almindelig ovn, og den har også alle de samme funktioner, som du er vant til. Forskellen er dog, at oven udsender damp i stedet for at anvende tør luft til tilberedningen.

I mange år har de på restauranter og i andre mere professionelle køkkener brugt dampovne. Det er dog ført i de seneste år, at det er blevet muligt for den almindelige dansker at købe en dampovn uden at den vælter budgettet.

Der er kommet langt flere dampovne på markedet, og fordelene ved en dampovn er gået op for danskerne. Derfor ser vi flere og flere dampovne i de almindelige danske hjem.

Fordele ved tilberedning i dampovne

Udover at maden bibeholder saft og kraft, når du damper den fremfor at tilberede den i en almindelig ovn, så er der også andre fordele ved at bruge dampovnen.

Mere smag og kraft bevares

Damp er blot fordampet vand, og fugten fra dampen vil give råvarer og mad mere kraft og smag, når den tilberedes. Når du damper din mad, så tilbereder du den mere skånsomt. Derfor vil både smagen, konsistens og næringsstofferne bevares bedst muligt.

Effektiv tilberedning

Luft er en ganske udmærket varmeleder, men damp er endnu mere effektivt. Du vil derfor udnytte varmen bedre med en dampovn, end hvis du blot valgte en almindelig ovn.

Det er også muligt at anvende en dampovn til sous vide-tilberedning, fordi temperaturen kan fastholdes præcist over længere tid.

Det er sundere at dampe din mad

Det er sundere at dampe din mad end at både grille og stege den. Ved at grille og stege bliver der en brændt overflade på maden, der kan øge risikoen for forskellige sygdomme.

Hvis du steger din mad, skal der ofte bruges fedtstof, hvilket du undgår helt med en dampovn. Du kan selvfølgelig koge din mad, men under kogningen vil nogle af de gode vitaminer og næringsstoffer forsvinde under processen.

Det er derfor mere sundt at dampe din mad fremfor både at grille, stege eller koge den.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her