3 grunde til at vælge naturskifer

0
689

En naturskifer facade har mange fordele. Naturskifer kan bruges både til tagbeklædning og som facade.
Dens rustikke overflade giver en eksklusiv og levende fremtoning som facadebeklædning. Den kan anvendes til alt fra carporte til etageejendomme.
Men hvis du ikke er helt sikker på at naturskifer er den rette beklædning for dit byggeri, så giver vi dig tre gode grunde til at vælge naturskifer.

  1. Godt for miljøet

Naturskifer er et 100% rent naturmateriale og er derfor et uovertruffent valg, hvis man vil passe på miljøet.
Skiferbeklædning med naturskifer er klimavenlig sammenlignet med andre typer beklædning, hvilket skyldes naturskifers lange holdbarhed, da der kun skal bruges ressourcer til udskiftning med 100 års mellemrum. Brydningen af skifer er meget lidt Co2-belastende og naturskifer indeholder ingen skadelige stoffer, da det kun består af naturligt omdannet leraflejringer.

  1. Skal ikke vedligeholdes

Med naturskifer kan du både spare tid og besvær. Naturskifer har et naturligt olieindhold og lav vandopsugning og skal derfor aldrig vedligeholdes, ved at blive renset eller malet. Overfladen vil ikke blegne og naturskifer vil bevare sin naturgrå farve. Det eneste, som man skal gøre, når man har en facade i skifer er ved jævne mellemrum at fjerne mos, blade og lignende.

  1. Holder i 100 år

En skiferfacade vil holde sig bedre end du selv gør, både om 10 og om 100 år. Naturskifer kan tåle det danske klima, ved at være frostsikre.
Skifer af god kvalitet er fra naturen skabt meget modstandsdygtigt overfor klimatiske påvirkninger.

  1. Gør det selv

Det er forholdsmæssigt enkelt at montere facadeskifer selv. Med nye måder at opsætte skiferen på er det nu blevet langt billigere og nemmere at beklæde facaden med skifer, og montagen kan også udføres af ”gør det selv folk”.

Når der skal bygges om eller til, er skiferen et rigtigt godt alternativ. Anvendes der nye mursten eller træ af samme slags som dem, der er på det oprindelige hus, vil der ofte være en tydelig farveforskel pga. af den naturlige forvitring. Her kan skiferen anvendes som en kontrast til det gamle, da den har et diskret og levende udseende, som harmonerer godt med de fleste andre materialer.

  1. Kan bruges til alle konstruktioner

Naturskifer kan anvendes til nybyggeri og renovering af såvel store boliger som enfamilieshuse, villaer, tilbygninger eller lignende.

Til nybyggeri kan skifer bruges til alle konstruktioner. Ved efterisolering vil facaden beklædes med mineraluldbatts, vindpap, afstandslister, lægter og naturskifer.
Ved skiferbeklædning af træhuse fastgøres skiferen direkte på den eksisterende træbeklædning eller med ekstra isolering.
Ved trekantsgavle monteres skiferen direkte på den eksisterende træbeklædning.
Skiferbeklædning kan ligeledes bruges til læmure, carporte, skure eller andre lodrette beklædninger kan beskyttes med en vedlighedelsesfri skifer beklædning.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her