Hurtige tips til at give dit køkken en velfortjent makeover

0
99

Vores køkkener er et af de rum, som vi bruger mest tid i. Det er her, vi laver mad og snakker med vores familie og gæster om deres dag. Det er altså ikke som for få årtier siden et udelukkende funktionelt rum, men er i stedet i dag et rum, som vi gerne vil opholde os i. Men køkkenet er også et af de rum, der får færrest makeovers i løbet af hjemmets levetid, og det kan betyde, at man hurtigt kan ende med et køkken, der ikke længere er på mode, og som derfor ikke føles lige så rart at opholde sig i.

Det er dog en nem opgave at skabe et flot og indbydende køkken gennem en velfortjent makeover. Det kræver endda ikke særlig meget af hverken din tid eller dine penge. Det kræver bare lidt fantasi, og hvis du har brug for lidt inspiration, så finder du den her.

Husk at planlægge din makeover grundigt

Der gælder samme råd for køkkenet som for alle andre rum i hjemmet, der trænger til en makeover: planlægning er vejen frem. Har du en klar plan, så slipper du for at miste overblikket midt i din makeover, og samtidig sikrer du dig, at du ikke pludselig står med tre forskellige slags greb til dine køkkenlåger.

At planlægge en god makeover kræver, at du kender dine egne behov og vaner, så det er en rigtig god ide lige at sætte dig ned – eventuelt sammen med familien – og så finde ud af, hvad køkkenet skal kunne.

Maling forandrer rummet totalt

Ligesom med alle andre rum gælder det, at malingen på væggene skaber en af de største forandringer i rummet. Hvis du er træt af dit køkkens udseende, så er malingen på både vægge og skabe et oplagt sted at starte. Det kræver lidt i form af arbejdskraft, men kan heldigvis gøres relativt billigt. Det er i hvert fald billigere at male dine eksisterende skabslåger fremfor at købe helt nye moduler.

Spar alle andre steder end bordpladen

Der er mange steder, hvor du kan spare penge, når du skal foretage en makeover af dit køkken, men et af de steder, hvor det faktisk er dumt at spare, er på køkkenbordpladen. Bordpladen drager nemlig straks folks opmærksomhed, og derfor nytter det ikke noget med en bordplade, som ikke er pæn og passer til din personlige stil.

Når du vælger en bordplade, så er det også nødvendigt at se efter et produkt af høj kvalitet frem for billige løsninger. En bordplade skal nemlig både kunne holde til varme potter, syreholdige væsker, skarpe knive der kan ske at smutte og meget andet. Et godt og holdbart valg er en bordplade af natursten som fx granit, der er både slidstærk, modstandsdygtig overfor varme og syrefast. Det er en natursten, som kræver utrolig lidt vedligeholdelse, og som desuden ser helt unik ud.

Overvej størrelsen på de forskellige elementer og pladser

Når du nu er i gang med dit køkkens makeover, så er det utrolig vigtigt, at du ikke kommer til at inddrage arbejdspladser og gulvplads. Det kan være fristende at fylde hele bordpladen med krydderisæt og diverse andet pynt, men husk at der skal være plads til faktisk at lave mad. Hav derfor altid pladsen i køkkenet i tankerne. Overvej derfor grundigt hvor meget plads, du har brug for i dit køkken, og overvej derudover også størrelsen på fx emhætten, så denne ikke tager for meget plads i rummet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her