Hold styr på haven – uden at løfte en finger!

0
408

Vil du gerne have en lækker have, hvor græsset er velklippet og grønt, blomsterne står smukt, og der er frugt på alle træerne, så kræver det en gedigen indsats og – lad os bare være ærlige – det er langt fra os alle, der har både lysten og tiden til at skabe rammerne fra bunden og holde dem løbende vedlige.

Det har de forskellige producenter af haveværktøj og ditto redskaber også fundet ud af – og det kommer dig til gode. For nu kan du finde en lang række hjælpemidler, der gør din have langt lettere at passe og sørger for, at den står skarpt hele sæsonen. Blandt andet disse to:

Skift den gamle havesaks ud med en elektrisk

Det kan hurtigt give meget trætte arme, hvis du bruger den gammeldags hækkesaks til at klippe de mange meter hæk omkring huset. For de fleste er det en opgave, der bare skal overstås og helst også udskydes et par gange. På den anden side er der heller ikke noget mere tilfredsstillende end at kigge ud ad vinduet og se den lange, lige nyklippede hæk omkring haven med det nyklippede græs.

Og er du glad for den snorlige hæk, men vil du gerne opnå det med så få kræfter som muligt, så er en elektrisk hækkeklipper en rigtig god investering – og har du mere end bare et par meter hæk, kan det endda være værd at overveje, om du skal have fat i den endnu tungere fætter, nemlig den benzindrevne hækkeklipper. Så kan du være helt sikker på, at hækken bliver klippet i et ruf – og at du føler dig lidt som en canadisk skovhugger af de rigtig grimme, mens du klipper den.

Når den gør-det-selv – robotplæneklipperen

På samme måde som med hækken, er det også de færreste af os, der er helt tossede med at skubbe rundt med plæneklipperen en gang om ugen hele sommeren. En smuk, velholdt græsplæne er skøn at se på, dejlig at gå på, men koster rigtig mange timers arbejde.

Heldigvis kan du også finde elektrisk hjælpe her, for det er ikke kun i huset, at vi har små robotter kørende om fødderne. De små robotplæneklippere er også blevet rigtig populære herhjemme – og de er ikke bare praktiske, de kan også gøre noget rigtig godt for plænen.

Vil du gerne investere i en rigtig god model, så kan du enten her få et overblik over de bedste robotplæneklippere på markedet eller du kan selv gå på jagt og finde en model, der passer til jeres have og jeres behov.

En af de ting, der kan være gode at se efter er, om plæneklipperen kommer med bioklip, for på den måde får du ikke bunker af græs, der ligger og rådner på plænen, men i stedet små, helt fintklippede græsstumper, der glider ned mellem græsstråene på plænen og giver næring til hele plænen, hver gang robotplæneklipperen kører over. Det er godt for både dig og plænen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her