Sol betyder terrassetid

0
434

Dette er sponsoreret indhold 

Foråret har langsomt indtaget Danmark, hvilket betyder mindre regn og mere sol. Dette er noget, som danskerne er vilde med. Med det samme solen begynder at kigge frem, kan man være helt sikker på, at store dele af den danske befolkning gør det samme. Hvis du er en af dem, der nyder at komme ud i solen, er det en god ide, at du skaber et sted i den have – som en terrasse – hvor du kan sidde og nyde den dejlige og varmende sol. I denne artikel finder du en række tips til, hvordan du gør din terrasse klar til foråret og sommerens brug.

Lys er essentielt

Først og fremmest skal du selvfølgelig have fundet havemøblerne frem, men næste skridt er at sørge for, at der er godt med lys, så terrassen også kan tages i brug om aftenen. Når du skal vælge lys, skal du vælge lamper, der både lyser godt og har et design, der passer til det udtryk, som du gerne vil have på din terrasse.

Der findes mange forskellige udendørslamper, og det burde derfor være muligt for dig at finde en, der passer perfekt til dig og din terrasse. Du kan blandt andet tage et kig på udvalget fra Light Point hos Designlite.dk.

Overdække eller ej

Når du har fået styr på lyset, skal du overveje sådan noget som overdække. Vil du have en terrasse med fuldt overdække, ingen overdække eller halvt overdække. Du kan også vælge at købe en parasol. Denne er dog ikke særligt modstandsdygtig overfor vind og vejr. Den egner sig bedre til at skærme for solen. En anden mulighed er at overdække, som du kan folde ud og ind efter behov. Igen er denne ikke lige så modstandsdygtige som de permanente løsninger, men det er et godt alternativ til dig, der vil have muligheden for at veksle.

Der er fordele og ulemper ved de forskellige permanente overdækningsmuligheder. Vælger du ingen overdækning, begrænser du dine muligheder for at sidde udenfor, til kun når det er godt vejr. Vælger du til gengæld fuld overdække, skal du rykke dig væk fra terrassen for at nyde godt af solskinnet. En halv overdækket terrasse giver det bedste fra begge verdener, men får at fungere helt optimalt, kræves der en forholdsvis stor terrasse. Det giver nemlig ikke særlig meget mening at dele en lille terrasse op i to.

Tilføj masser af hygge

Rigtig mange danskere glemmer, at terrassen også skal indrettes og gøres hyggelig. Mange stiller havemøblerne frem, og så er det dét. I stedet for at blot at gøre dette, skal du skabe masser af hygge. Dette kan du gøre med tekstiler, sofaer og planter. Alle disse ting er med til at skabe en hyggelig atmosfære. 

Mange frygter tekstiler på terrassen, hvilket der ingen grund er til. Hvis blot du investerer i en udendørs opbevaringskasse, kan du lægge alle dine tekstiler her i, når du ikke længere vil sidde på terrassen. På den måde skal du ikke slæbe diverse hynder, tæpper og puder med indenfor hver gang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her