Sjove udendørsspil for dig og dine venner

0
543

Når solen begynder at titte frem, og vejret bliver lunere, så er det tid til at tilbringe noget mere tid i haven – og hvad er mere hyggeligt end at bruge haven til at spille nogle sjove spil sammen med dine bedste venner? Det er altid sjovt at spille og konkurrere, og når det hele foregår på en dejlig sommerdag, så får stemningen et ekstra løft. Her får du nogle bud på forskellige spil, som kan spilles til din næste sommerfest.

Photo Pixabay, by PhotoMIX-Company

Have Yatsy med kæmpeterninger

Kæmpeterninger til havespil er blevet et stort hit. Dels fordi de store tegninger er sjove at spille med, og dernæst fordi at terningspil aldrig går af mode. Spil med terninger er et ældgammelt tidsfordriv, som stadig ligger højt på listen over populære spil. De ældste terninger, der er fundet, er ca. 5000 år gamle, og terninger har igennem tiden været kilde til stor morskab. Blandt de gamle romerske kejsere var terningspil meget populært, og Julius Cæsars berømte citat ”Terningen er kastet” bruges stadig flittigt. Nu har du mulighed for at tage terningspillet med ud i haven og spille have-yatsy med kæmpeterninger. De store terninger findes i størrelser fra ca. 6 cm. og op til omkring 20 cm. Yatzy reglerne er de samme, som du kender i forvejen, men spillet får et helt nyt perspektiv, når I spiller med det store terninger. De fleste kæmpeterninger leveres i et blødt skummateriale, så du behøver ikke være bekymret for at tabe dem over fødderne.

Klodsmajor med gigant klodser

Et andet af de kendte spil der ligeledes findes i stor skala er spillet Klodsmajor. I dette spil stabler du en masse klodser ovenpå hinanden, indtil de danner et tårn. Nu gælder det ellers bare om at spillerne fjerner en klods på skift – uden at tårnet vælter. Den spiller der til sidst vælter tårnet, bliver kåret som omgangens klodsmajor. Det almindelige Klodsmajor, der spilles ved spisebordet, er svært nok i sig selv, og du skal ikke ryste alt for meget på hænderne. Men når først du spiller med klodser, der er op til 20 cm. lange, og et tårn der er en halv meter højt, så bliver du udfordret på motorikken. Ofte må du kravle flere gang rundt om tårnet for at finde den rigtige klods at fjerne. Klodsmajor i gigantstørrelse er et super sjovt og meget udfordrende spil.

Stigegolf – Perfekt til sommerfesten

Hvis du ikke er så sikker på hånden, at du vil binde an med Klodsmajor, så er Stigegolf måske mere et spil for dig. I Stigegolf har du en lille stige og nogle sæt med to bolde, der er bundet sammen med en snor. Nu gælder det i alt sin enkelthed om at kaste boldene med snoren og få dem til at hænge fast på et af stigens trin. Det ser let ud, men det er faktisk temmelig svært, og det kræver både øvelse og en smule held at vinde spillet. Dette spil er perfekt, hvis du samtidig vil hygge og snakke med de øvrige gæster, mens du spiller. Reglerne er nemlig ikke sværere end, at du sagtens kan spille og hygge med vennerne samtidig.

Photo Pixabay, by skeeze

Volleyball – Et ægte konkurrencespil

Hvis der skal lidt mere fart over feltet – og haven ellers er stor nok – så er volleyball et både sjovt og udfordrende spil. Her får alle mulighed for at få sved på panden, og samtidig får du rørt alle musklerne i kroppen. Du behøver ikke at være specielt dygtig til volleyball for at spille, og alle kan være med. Volleyball er et spil, der virkelig kan sætte gang i konkurrencegenet og holdfællesskabet. Det gode ved Volleyball er, at I kan spille med helt ned til 2 spillere på hvert hold, så det behøver ikke at være den største havefest, I skal have gang i. Hvis du har behov for at læse op på reglerne i volleyball, så kan du se dem her.

Andre forslag til udendørsspil

Nu har du fået nogle forslag til at pifte sommerfesten i haven lidt op. Der er ikke noget som spil, der kan ryste gæsterne sammen på kryds og tværs.

Hvis du stadig mangler idéer til underholdning, så kunne du også prøve med nogle af de gamle børnelege som dåseskjul, Stikbold, høvdingebold eller faneleg. Du kan få mange flere tips og idéer til lege og spil på Legedatabasen. Her kan du finde inspiration til alt den underholdning du behøver.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her