Sådan gør du din have ekstra hyggelig!

0
183
have sommer

Selvfølgelig er det ikke alle, der er så heldige at være haveejere, men de fleste er nok enige om, at det er noget helt særligt at befinde sig i en have. Her er man nemlig i en blanding af inde og ude, idet man stadigvæk befinder sig indenfor sit hjems fire, trygge vægge, mens man alligevel er ude i det fri. Denne blanding af natur og hjem er noget helt specielt, og har man mulighed for at opleve den på tæt hold, så skal man endelig gøre dette så ofte som muligt. Der findes en del ting, man kan gøre, for at gøre sin have mere hyggelig, så man kan få endnu mere glæde af den.

En dejlig terrasse

En af de mest oplagte ting, man kan gøre, for at gøre sin have ekstra hyggelig, er at anlægge en terrasse. Der kan både være tale om en sten- eller træterrasse, og man kan helt selv vælge, hvor stor den skal være. Men en ting er sikkert; en terrasse i baghaven er fuldstændig uvurderligt.

Her kan man samle familien til morgenmad om søndagen og drikke kaffe om eftermiddagen. På terrassen kan man afholde sommerfester for en masse gæster, og man kan holde grillaften med børnene. Havens muligheder udvides på den måde simpelthen, når man ejer en terrasse. Derudover kan terrassen være med til at skabe en smule afveksling i haven, og den kan fint komplementere for eksempel blomsterbedet eller græsplænen til fodboldspil.

Sækkestole

En terrasse skal selvfølgelig være udstyret med de rette møbler. Der skal både være et stort terrassebord, mens der også skal være en del stole rundt omkring. Det er nemlig vigtigt, at alle familiemedlemmer og gæster har et sted, hvor de kan placere sig og tage del i samtalen. Hvis man har lyst til at anskaffe sig nogle andre møbler end almindelige kurvestole eller klapstole, kan man for eksempel købe en udendørs sækkestol til haven. Der findes et stort udvalg af sækkestole til haven, men det specielle ved dem er, at de har en meget moderne og robust stil. Således kan man både enorme sækkestole med en tilhørende pouf samt klassiske sækkepuder. Stolene er oftest fyldt med EPS kugler. Sækkestolene kan oftest tåle lidt af hvert, men man skal selvfølgelig holde øje med, at ens stol ikke står ude i voldsomt regnvejr eller lignende.

Planter og blomster

Udover en skøn terrasse med behagelige og fine møbler, er det også vigtigt, at haven er pæn og nydelig at kigge på. De fleste mennesker kan nemlig godt lide at se på noget natur, når de befinder sig i haven, og derfor kan man med fordel så forskellige slags planter og blomster i sin have. Det vil være med til at skænke ens have en masse liv og farver, og især om sommeren vil man kunne nyde sin have i fuld flor. Udover smukke blomster vil man også bidrage til biodiversiteten, hvis man planter blomster, som kan tiltrække insektliv. Måske man endda kan anlægge et lille vandhul, hvor frøer og andre smådyr kan bo.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her