Lækre grøntsager og smukke højbede

0
370

Lækre grøntsager fra egen have er blevet en trend som man ikke kan ignorere. Der findes mange gode grunde til at dyrke sine egne grøntsager, og det behøver ikke at være besværligt. Her kan du læse om hvordan du kan dyrke grøntsager i smukke højbede, og hvorfor det er en god ide. 

Selvdyrket lykke

Det er ikke så mærkelig at selvdyrkede grøntsager og urter er i vinden lige for tiden. Haven skal ikke længere kun være smuk, den skal også være funktionel, og have flere sæsoner. Mange har indrettet sin have på den måde, at de kan plukke spiselige blomster i foråret, bær om sommeren og æbler på sensommeren. Men der findes også sæsoner for grøntsager i haven, som mange er ved at introducere nu. Nu kommer der smukke tomater om sommeren og selvdyrkede kartofler i efteråret, men det kræver, at man ved, hvordan man gør. At servere et måltid med selvdyrket mad, er noget helt særligt, og giver det lille ekstra til et middagsselskab eller bare en familiemiddag.

Der er intet som at dyrke selv, og det er ikke kun fordi det er en økonomisk fordel. Selvdyrket mad kan spare dig for mange penge, men det er også langt mere klimavenlig at dyrke det man kan selv, i stedet for at købe færdige grøntsager pakket ind i plastik i butikken.

For at give dine grøntsager de bedste mulige vækstvilkår, kan det være en god ide at indrette din have med højbede. Højbede er nemlig især gode, når man skal dyrke urter og grønstager i sin have. Læs med videre, for at finde ud af hvorfor.

Skån din ryg

Højbede er som navnet tilsiger, høje bede, som er i en højde hvor du ikke skal ligge bukket over dine grøntsager når du skal pleje dem. Du skåner med andre ord din ryg når du har højbede, og du har også mulighed for at få bedre overblik over dine grøntsager. Det er en ryddig g pæn måde at indrette sin grøntsagshave på.

Skab gode vækstvilkår

Højbede giver også gode vækstvilkår for dine urter og grøntsager. Jorden bliver nemlig hurtigere varm i højbede, hvilket for eksempel tomater godt kan lide. Du minimerer også risikoen for ukrudt og snegle, når du bruger højbede til dine grøntsager.

Vælg det rigtige højbed

Køb højbede billigt her  og find det helt rigtige højbed. Når du skal vælge det rigtige højbed, skal du først og fremmest tage stilling til hvad slags materiale du vil have. Da skal tænke over, hvad der passer ind i din have. Du kan også vælge mellem højbede som du skal samle selv og højbede der er færdig samlet. Du skal også tænke over, hvor højt et højbed du vil have.

Når du har fundet ud af hvilke højbede du vil have, så kan du begynde på dit grøntsagseventyr i haven. Det er ikke bare et hyggeligt projekt for hele familien, en afslappende hobby og en smart, klimavenlig løsning – der er også bare noget helt særlig over, at spise noget man selv har dyrket.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her