Hvilke haveopgaver laver vi, når vi har fri?

0
61

Danskerne elsker at lave havearbejde. Vi elsker at se vores blomster gro, vi elsker at klippe hækken snorlige, og vi elsker at passe vores tomater i drivhuset. Rigtig mange danskere har brugt håndværkerfradraget til at trække arbejdet fra i skat, hvor 4,4 procent blev brugt til havearbejde i 2015 ifølge tal fra Skatteministeriet. Det er langt mindre end håndværkeropgaver, og det siger altså lidt om, at vi elsker at gøre det selv.  

Danskerne elsker at klippe hæk

Der er intet som at se en helt lige hæk, som var den klippet i en japansk bonsaihave. Men desværre kommer knap 9.000 mennesker til skade, når de laver havearbejde ifølge en undersøgelse fra Odense Universitetshospital. Og der er intet som en ulykke, der kan skræmme en fra at lave havearbejde. Derfor kan man vælge at få hjælp fra Handyhand, hvor man kan finde dygtige folk, der hjælper til med alverdens haveopgaver.

Bekæmpelse af ukrudt

Ifølge en rundspørge fra YouGov i 2021 viste det sig, at haven lå næsten øverst på listen, når det gjaldt boligforbedringer. Og et godt tip til at forbedre haven er at få bekæmpet ukrudt i haven. Det er naturligvis en smagssag, om man synes, det roder eller ej. For ukrudt er trods alt godt for havens insekter. Men vil man alligevel komme ukrudtet til livs, skal man i gang i god tid, for så bliver lugningen nemmere. Derfor går mange danskere i gang i marts eller april, hvor havearbejdet generelt går i gang.

Plantning af træer

Noget af det, mange danskere elsker ved at lave havearbejde, er ikke at slå græs. Det er at kunne tilpasse sin have og gøre den personlig. Derfor er plantning af træer, blomster og buske en god måde at gøre haven mere personlig på. Det kan dog være, at man har visionerne, men måske ikke lige evnerne. Derfor vælger mange at søge professionel hjælp, så man kan få styr på beplantning og beskæring af træer.

Lægge fliser

En velplejet have handler dog ikke kun om græs og hæk, men også udseendet af fliserne. Selv for den mindst erfarne, er lægning af fliser ikke det sværeste. Det tager dog bare tid og tålmodighed, og så kan det godt ende med at koste en del. Der findes flere artikler til, hvordan man kan lægge fliser selv. Men har man ikke helt styr på vinkler og retning, er det ikke et nederlag at spørge om hjælp.

 

I alt har det vist sig, at danskerne elsker havearbejde, og det er en af de mest populære håndværkeropgaver i landet. Der er mange ting, man kan gøre i sin have, lige fra at klippe hækken til at plante træer og blomster. Der er dog en risiko for skader, når man laver havearbejde, men man kan få hjælp fra professionelle, hvis man ikke har evnerne selv. I alt viser det sig, at haven er en vigtig del af boligen for danskerne, og man vil ofte gøre alt for at forbedre den.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her