Forår betyder havearbejde

0
1044

Selvom vinteren ikke har været den hårdeste i denne omgang, så er det stadig sikkert, at forårets komme signalerer, at man skal ud i haven og få gjort den klar til sommeren. Haven lider ofte i vintermånederne, hvor frost og andet kan være med til at ødelægge den. Derfor kræver det også en ekstra hånd, at få haven gjort ordentlig i stand på ny, og med forårets mere stabile og lunere vejr, så kribler det ofte i fingrene hos mange for netop at gøre dette. Haven er et fristed, hvor man kan komme af med noget af den stress og jag, der præger hverdagen, og det er bare med at komme derud, når chancen byder sig.

Arbejd smartere, ikke hårdere

Selvom det ofte kribler i fingrene for at komme ud i haven, så er det ikke altid selve havearbejdet, der står højest på ønskelisten hos danskerne. Mange synes berettiget, at det kan være hårdt arbejde at få luget ud i de gamle planter og få slået det høje græs, og dette gælder særligt, hvis man har en meget stor have, hvor der er meget græs, der skal slås. Her handler det dog om at arbejde smartere – ikke nødvendigvis hårdere – for at få sat haven i stand.

Én af de største hjælpende hænder til havearbejdet er Husqvarna riders, hvor du i ro og mag kan slå meget store mængder af græs på meget kort til. En Husqvarna frontklipper gør det hårde for dig, mens du kan slappe af og nyde det gode vejr, og det er en rigtig god investering, hvis du har et stort græsareal, der ofte skal slås. Der er mange forskellige modeller, der kan være interessante for dig og din have, og du kan se riders fra Husqvarna her, hvis du er nysgerrig på mulighederne.

Tag hele familien med ud og vær fælles om arbejdet

Havearbejde er en fælles udfordring, idet alle familiens medlemmer har glæde af haven, når den står klar. Derfor skal hele familien også ud og hjælpe til med at gøre haven sommerklar her i foråret, og det kan faktisk blive en hyggelig beskæftigelse, når man står sammen om at klare skærene. Der er mange opgaver, hvor børn i alle aldre kan være med, og du kan f.eks. sende din teenager ud på en af de smarte Husqvarna riders for at slå græsset. Mindre børn kan være med til at samle blade, ukrudt eller andet, og mor og far kan samarbejde omkring at få plantet nye stauder og andet i havens mange bede. Der er rig mulighed for at gøre havearbejdet hyggeligt, og med lidt planlægning bliver det til en sjov dag i haven for alle.

Udskyd ikke havearbejdet for længe

Selvom det kan være fristende at lade haven stå, indtil man stort set skal bruge den, så er det ikke altid den bedste løsning. Det danske vejr er som bekendt meget foranderligt, og det betyder, at vi sagtens kan få flot vejr og høje temperaturer allerede midt i april. Her er gode råd dyre, hvis man ikke har fået gjort haven helt klar, og derfor bør man ikke udskyde klargøringen af haven alt for længe – man kan pludselig få lyst til at nyde vejret og haven.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her