Bekæmpelse af dræbersnegle

0
647

Dræbersneglene har været en plage for haveejere i Danmark siden slutningen af 90’erne. Den har fået sit meget lidt tiltrækkende navn på grund af dens aggressive adfærd. Den spiser stort set alle planter, den møder på sin vej, og den formerer sig med lynets hast. Derfor skal den bekæmpes.

Hver dræbersnegl kan lægge op til 400 æg i løbet af én sæson. Kun ca. 2 uger efter en dræbersnegl har lagt sine æg, klækkes de. Og efter 5-6 uger er den nye snegl kønsmoden. Det bliver til mange snegle i løbet af en sæson. Derfor er du nødt til at bekæmpe dem, hvis ikke du vil del dine planter i haven med den.

Men hvordan gør du det bedst? Det giver vi dig tre gode og effektive bud på her. Det er nu, du skal i gang. Så gør du også noget godt for den naturlige balance, for dræbersneglen er en alvorlig trussel mod bl.a. Den sorte skovsnegl.

Lad dræbersneglene bekæmpe dræbersneglene

Dræbersneglene kan også være en trussel mod sin egen art. En dræbersnegl æder gerne en af sine egne. Du kan med Nemaslug sætte en hel kannibalistisk dræbercirkel i gang. Nemaslug er et miljøvenligt, biologisk produkt, der ikke er skadeligt for mennesker og dyr – men altså for snegle.

  1. Indfang nogle dræbersnegle, og drukn dem i en blanding af vand og Nemaslug.
  2. Klip dræbersneglene over, og hæld mere Nemaslug over dem.
  3. Læg snegledelene ud dér, hvor din have er mest besøgt af dræbersnegle.

De levende dræbersnegle bliver nu lokket til, pga. et stof der er i Nemaslug, og æder de døde snegle. Dør selv af giften og lokker nye, levende snegle til, der æder dem og selv dør af giften og så fremdeles. Døde snegle kan ikke lægge æg, så over tid er din have fri for dræbersnegle.

Eneste ulempe er, at giften også kan ramme andre sneglearter, som f.eks. vinbjergsneglen.

Fang dræbersneglene, og dræb dem

En metode der ikke involverer gift er ganske enkelt at fange dræbersneglen og hårdt og brutalt selv slå den ihjel.

  1. Saml alle de snegle, du kan finde i haven – brug arbejdshandsker, det gør det letter og mere hygiejnisk – og kom dem i en spand. Det er ikke svært. Dræbersnegle løber ikke vanvittigt hurtigt.
  2. Klip dem over lige bag ved hovedet, eller hæld kogende vand over dem.

Kom ikke salt på dem, som nogen gør. Selvom det for os er skadedyr, behøver de ikke lide en langvarig, pinefuld død.

Bekæmpelse af dræbersnegle ved hjælp af fælde

Du kan også lokke dem i en fælde. Så undgår du selv at skulle dræbe dem. Dræbersnegle finder mad primært ved at lugte sig frem til den. Og de elsker eksempelvis øl.

  1. Grav en beholder – f.eks. en mælkekarton – med øl ned i jorden – der skal lige stikke et par cm op over jorden, så ikke for mange biller eller andre nytteinsekter går i fælden.
  2. Husk at tømme – eller i hvert fald tjekke – fælden dagligt, så den ikke bliver så fuld, at der ikke er plads til flere dræbersnegle i den.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her