Alt om at slå græs

0
7578

Hvornår må du slå græs? Hvornår skal græsset slås første gang efter vinteren? Skal du fjerne græsset, efter du har slået det? Hvor tit skal du slå græs? Hvor højt/lavt skal græsset slås. Hvornår skal du slå din græsplæne sidste gang inden vinteren? Læs med her, og få alle svarene.

Hvorfor er naboens græs altid grønnere? Er det synsbedrag, eller er det reelt set grønnere? Er det ren og skær misundelse? Eller er det mon, fordi naboen ved, hvordan græsset skal behandles for at blive grønnere? Den viden kan du også få ved at læse videre her.

Årets gang på græsplænen

Hvornår skal græsset slås første og sidste gang på året? Se græskalenderen herunder.

 • Januar – Der er stor sandsynlighed for, at græsset er dækket af sne og/eller frost, så der er ingen græsslåning i denne måned.
 • Februar – Det er stadig lidt for tidligt at hive plæneklipperen ud af skuret.
 • Marts – Små farvestrålende forårsbebudere dukker op i græsset. Lad dem bare. Det er ikke tid at slå græs endnu.
 • April – Start så småt med at fjerne dødt græs, nedfaldne grene og blade.
 • Maj – Nu! Endelig! Når græsset er vokset til over 5 cm, så er det tid til at slå det. Og du bør gøre det et par gange om ugen.
 • Juni – Brug plæneklipperen flittigt. Er plænen frisk og grøn, behøver du ikke at vande.
 • Juli – Hvis solen er gavmild, behøver du ikke slå græsset så ofte. Men evt. kan det blive nødvendigt at vande.
 • August – Nu må det godt snart slutte med alt det slåen græs. Men du må blive ved lidt endnu.
 • September – Græsset skal stadig slås. Nedfaldne blade skal fjernes med løvsugeren eller -riven, så de ikke kvæler græsset.
 • Oktober – I slutningen af denne måned kan du sædvanligvis indstille klipningen.
 • November – Nu er det på tide at rengøre og ordne din plæneklipper, inden du stiller den i vinterhi.
 • December – Året har gået sin gang. Din plæne er måske atter dækket af et hvidt lag.

På hvilken tid af døgnet må du slå græs?

Der er ingen lov, der forbyder græsslåning på noget som helst tidspunkt. Men vil du gerne bevare et godt forhold til dine naboer, bør du nok henlægge denne aktivitet til om dagen – ikke for tidligt, ikke for silde.

Der er nogle grundejerforeninger, der har oprettet regler for, hvornår du må slå græs – eller på anden måde larme. Der er dog ingen sanktionsmuligheder, hvis du bryder reglerne – men igen … for det gode naboskabs skyld!

Hvor tit skal du slå græs?

Græsset skal slås, når det er over 5 cm, og det skal helst ikke være over 8 cm. Du bør ikke klippe det længere ned end til 4-5 cm. Så når græsset er 6-8 cm, så er det på tide at slå græs. Husk du bør aldrig klippe mere end 1/3 af græssets højde.

Skal det afklippede græs fjernes?

Bølgerne går højt om dette spørgsmål. Skal plænen være pæn og plan – som f.eks. på golfbanen eller i parken – så skal græsset fjerenes. Men det er for et syns skyld. For det afklippede græs falder ned mellem det friske græs og bliver omdannet til kvælstof, kalium og fosfor, som gøder plænen og gør den grønnere og tættere. Dog, hvis græsset har været ekstremt højt, før du klipper det, bør du fjerne en del af det afklippede græs for ikke at kvæle plænen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her