2 gode råd: Sådan gør du havearbejdet lettere

0
151

Der er få tider på året, hvor haven tager sig så godt ud, som den gør om sommeren. Men lige så kønne, som veltrimmede hække og græs og blomstrende bede er under sommersolen, lige så besværlige er de at holde nede, især i de varmere måneder. Plantelivet æder hver en solstråle op, og før man ser sig om, er græsplænen vokset en over anklerne, og ukrudtet pibler frem i bunden af bedet.

Havearbejde er og bliver hårdt, fysisk arbejde. Men heldigvis er der masser af ting, du kan gøre for at gøre det knap så opslidende – så du i stedet kan fokusere på glæden ved at få noget til at gro i skøn orden.

Hold udstyret opdateret og ved lige

Næsten lige meget hvilken type fysisk arbejde, du udfører, så vil det altid blive ti gange hårdere og surere med dårligt udstyr. Selv, hvis du investerede i kvalitetsredskaber for mange år siden, kan tiden meget vel have været hård ved dem – og hvis du ikke har sørget for nidkært at holde det hele i topform, bør du næsten regne med, at dette er tilfældet. Derfor vil du gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at gå dit redskabsskur grundigt igennem og tage bestik af dit udstyrs tilstand. Er der skarpe redskaber, der trænger til at blive slebet? Er der kommet rust på noget af det, og hvis ja, kan det så reddes? Kører græsslåmaskinen, som den skal, eller har den brug for en kærlig hånd? Hvad end, det er, er det bare om at få styr på det, så du kan komme i gang med havearbejdet.

Underholdning gør havearbejdet sjovere

Alting bliver bedre med en god sang – eller podcast, lydbog eller hvad end, du ellers foretrækker at have kørende i ørene. Selv den mest dovne rad kan motiveres til at gennemføre rengøringen, vasketøjet eller opvasken med den rette lydside – og det gælder også havearbejdet. Selvom du sandsynligvis er glad for det meste havearbejde, siden du er her på siden, har vi alle en bestemt opgave, vi skubber foran os så længe, vi overhovedet kan. Er det f.eks. hækklipning, du gruer for, kan du prøve at smide dit yndlingsalbum på og se, om det ikke hjælper. Har du en stor have, skal du dog huske at have strøm nok til at komme underholdt hele vejen rundt – tag evt. et kig på denne test og find den bedste powerbank til dig, så din mobil aldrig løber tør.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her