Sådan bliver du klar til at holde havefest til sommer

0
93

Når vejret bliver bedre, og temperaturerne bliver højere, så er det helt naturligt, at man gerne vil bruge mere af sin tid udenfor i solen. Foråret har allerede meldt sin ankomst til Danmark, og det betyder, at du allerede nu kan begynde at gøre dig klar til sommerens havefester. Havefester er en perfekt måde at fejre særlige lejligheder, omend det er fødselsdag, jubilæum, bryllup eller studentergilde. Alle former for fester kan flyttes ud i haven, hvis vejret er godt, og du gør dig ordentlig klar. Denne artikel vil komme ind på, hvad du skal overveje i forbindelse med at holde havefest til sommer.

Plads til alle gæster

Først og fremmest skal du sørge for, at der er plads til alle dine gæster. Det kræver det rigtige havemøblesæt, hvor der er en stol alle, eller der kan eventuelt bruges andre stole end dem fra sættet i bordenden. Dette er klart den mest behagelige måde at holde havefest, hvis gæsterne kommer og spiser. Hvis du ikke har plads til alle gæster omkring et havebord, så kan du også lægge tæpper eller andet underlag ud og servere maden picnic-style. Her er det dog værd at tænke over, hvad der er på menuen. 

Grillmad eller fingerfood

I forlængelse af hvordan forholdene til havefesten er, og om der er plads til alle ved et havemøbelsæt, eller gæsterne skal sidde på tæpper, så er der nogle menuvalg, som skal op til overvejelse. Hvis I alle sammen kan sidde om bordet, så er der ikke nogen begrænsninger for, hvad der kan serveres. Grillmad er dog en klassiker om sommeren, og det ville dine gæster helt sikkert nyde omkring havebordet. Er det derimod alternativet med picnic, så servér noget mad, som kan spise med hænderne. Det kan også være grillmad i form af pølser og brød eller grillspyd. Hvis du ikke har en grill, så kan du eksempelvis servere sandwich eller frugtspyd.

Valg af drikkevarer

Når vejret er varmt, så skal der selvfølgelig nogle våde varer til at holde alle gæster hydreret. Her man kan eksempelvis servere vand med smag, hvis det skal være noget lidt mere særligt end blot almindeligt vand. Prøv at komme en citron eller noget frisk mynte i vandet og lad det trække, så det får en lækker smag. Af alkoholiske drikke hører rosé sig især til i de varme måneder. Man kan også eksperimentere med sangria opskrifter, som også passer perfekt til godt vejr. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her