3 smukke haver, du kan besøge i Danmark

0
139

Danmark er et land med mange smukke – og gratis – haver, du kan besøge. Nedenfor får du blot et lille udpluk af dem, så du har en god liste ved hånden, når alt igen springer ud.

Botanisk Have, København

Botanisk Have i København er en del af Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. Haven rummer Danmarks største samling af levende planter. Derfor er det ikke så mærkeligt, at den er populær blandt såvel planteentusiaster samt alle dem, der har brug for et åndehul fra Københavns storbytumult.

Haven er gratis at besøge. Dog skal du betale entré, hvis du ønsker at besøge Palmehuset, der indeholder eksotiske og sjældne planter fra hele verdenen. Billetten giver dig også entré til Sommerfuglehuset, der dog kun er åbent i sommerhalvåret. En anden praktisk – men vigtigt – information er, at du ikke må medbringe hunde og andre kæledyr i haven pga. planterne. Førerhunde er selvfølgelig tilladt.

Væksthusene og Botanisk Have, Aarhus

Væksthusene i Aarhus er en spektakulær naturoplevelse. Her kan du gå en tur igennem husenes fire klimazoner og opleve planter fra hele verden. Desuden kan du bagefter gå en tur i Botanisk Have, der er en af Aarhus’ største parker. Væksthusenes klimazoner er delt ind sådan, at du først starter i middelhavsklimaet, dernæst bevæger du dig ind i den tørre ørken for så at gå til de fugtige bjergskove og til sidst ende turen i den tropiske regnskov.

Væksthusene har gratis entré for alle. Samtidig kan du downloade Væksthusenes planteguide, der giver dig mulighed for at læse historier og informationer om husenes forskellige planter.

Frederiksborg Slotshave, Hillerød

De imponerende haver ved Frederiksborg Slot består af Barokhaven og Landskabshaven. Barokhaven er den mest berømte – og mest iøjnefaldende – del af slotshaven. Haven er anlagt i fire terrasser med stringent og fintklippede hække, buske og græsplæner. Alt dette er en repræsentation af, hvordan man i 1700-tallet havde ’mennesker over naturen’ som det klare ideal. Haven er åben hele året rundt, og den er gratis at besøge.

Landskabshaven er et udtryk for romantisk og fri natur, der særligt kom på mode op igennem 1800-tallet. Stadig i dag er haven ideel til en slentretur med kæresten eller familien. Samtidig er det tilladt at holde picnic på de store græsarealer til sent ud på aftenen. Også Landskabshaven er gratis at besøge og er åben året rundt.

Indfri din egen havedrøm

Vækker alle de fantastiske haver en lille drøm i maven om at have et fristed med egen have? Så kan du foretage et lån til kolonihave og allerede nu klargøre haven til vinterens kulde og forårets spiren.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her