Bliv selvforsynende med et drivhus

0
495
Bliv selvforsynende med et drivhus

Er du en af dem, der hver måned spenderer en formue på lækre økologiske grøntsager? Læs hvordan du bliver selvforsynende og kan sparre penge ved det.

Drømmen om at blive selvforsynende vokser i Danmark, og det er blevet populært som aldrig før at dyrke en stor del af sine grøntsager og frugt selv. Det er der mange gode grunde til. Ikke nok med at det er bedre for miljøet, er der også penge at spare, hvis du vælger at leve på denne måde. Selvfølgelig er det tidskrævende at være selvforsynende, men de mange fordele opvejer for det. Desuden vil du opleve mere mental ro og tid til eftertanke, når du passer jeres grønt.

Og det bedste af det hele – du behøver ikke at inddrage flere hundrede kvadratmeter til drivhuse og køkkenhave for at være i stand til at forsyne hele familien med friske grøntsager fra maj til december.

Fordele ved at blive selvforsynende

Er du en af dem, der hver måned spenderer en formue på lækre økologiske grøntsager, frugter og krydderurter i supermarkedet eller hos grønthandleren? I så fald bør du overveje at investere i et drivhus, hvor du selv kan dyrke, alt det du behøver.

Det er ikke til at komme uden om, at det koster lidt at få et drivhus op at køre, da du både skal finde et passende drivhus og købe planter til det. Men en ting er sikkert – på længere sigt vil der være en del penge at spare. Tænk bare på hvor stor forskellen er, hvis du køber ti agurker i supermarkedet sammenlignet med ti agurkefrø.

Men det økonomiske aspekt er dog langt fra den eneste årsag til, at der er noget ved at være selvforsynende. Dine hjemmedyrkede grøntsager og frugter vil med stor sandsynlighed også smage bedre og være mere friske, end dem du kan købe i supermarkedet.

En investering i din sundhed og bæredygtighed

Det er bæredygtigt at dyrke sine grøntsager og frugter selv. Vælger du at dyrke dine egne grøntsager, medvirker du nemlig til at mindske forurening fra bilos og lastbiltransport. Årsagen findes i at i stedet for, at dit frugt og grønt bliver fragtet fra andre lande og kontinenter, kan du nu bare gå ud i din have eller drivhus og hente det.

Hvad er dit behov?

For at kunne blive selvforsynende kræver det selvfølgelig, at du har en have, hvor det er muligt at opsætte et drivhus. Et drivhus kan fås i mange forskellige størrelser og udformninger. At få plads til et drivhus kræver derfor ikke nødvendigvis en stor have.

Inden du køber et drivhus, er det vigtigt at overveje dine behov og hvor stort et areal du vil afsætte til et drivhus. Det giver sig selv, at jo større drivhus du vælger, desto flere grøntsager kan du dyrke.

Er du interesseret i at se udvalget af drivhuse på markedet, bør du besøge XL BYG. XL BYG har et stort udvalg af drivhuse, hvor du med garanti vil kunne finde et, der opfylder dine behov.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her