0
286

Når man vil lave ændringer i sin andelsbolig

At bo i andelsboliger har i mange tilfælde en økonomisk fordel bag sig, men ligesom man i privatejede boliger kan få en stor trang til at ændre hjemmet, så det passer til ens nyfundne selv, så vil man møde det samme behov, selvom man bor i en andelsboligforening. Man kan have mange forskellige planer for sin bolig både afhængig af årsagen bag de ønskede ændringer, men også lige så meget hvor man bor henne.

Boligtype, planer og aftaler

Det er klart, at der er ingen grund til at overveje finanserne bag en potentiel ændring, hvis den strider mod de indgået aftaler med foreningen. Det kræver lidt simpel forarbejde, men forarbejdet kræver at du også er bevidst og klar i spyttet om hvad du vil foretage af ændringer; altså skal du vurdere hvad der er overvejende drømme, hvad der kan være kompromisvillige tanker og hvad der er dine deciderede tanker.

At du kan fremlægge disse kategorier, giver en god mulighed for at du kender grænserne og kan begynde at overveje at lægge et budget ved at kigge kataloger igennem og lave et direkte skema, så du har styr på det hele; hvad vil omkostningerne være for at få gennemført disse ønskede forandringer.

Dette kan være alt fra blot maling, ombygning på badeværelset (nye fliser, anden vask m.m.) og helt hen til store ændringer på en altan eller i haven, hvis man bor i hus. Man kan nemt forestille sig at man ved et nytår får en af disse ”new year, new me” øjeblikke og vil lave en komplet ændring, og dette kræver budgetter og penge.

Finansier dine ændringer

Det sværere spørgsmål kommer i form af økonomien. Har du været heldig og haft mulighed for at lægge penge til siden kan du lave en opsparing, men som mange andre vil det give bedre mening at tage et lån, fx andelsboliglån, og få ordnet ændringerne hurtigst muligt også betale af på det mens man nyder den nye bolig.

At gøre dette har den fordel at man ikke skal lide under de gamle og trætte omgivelser imens at man spare op, og derudover går man ikke hele tiden og betvivler sine ændringer, tilføjer flere og flere nytteløse sager, som man ikke havde tilføjet hvis man havde levet med ændringerne til at begynde med. Det er en måde at undgå at pålægge sig selv flere byrder og give sig en glæde tidligere end ellers.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her