Hvorfor vælge bambus som materiale? 

0
438

 

Bambus er blevet et populært materiale til gulv, terrasser, køkken, facader, interiør og meget andet. Bambus er det perfekte byggemateriale til mange forskellige projekter, da det både er smukt, slidstærkt og ikke mindst bæredygtigt. 

Se hvorfor du bør vælge bambus her.

Det bæredygtige valg 

Bambus er den optimale kilde til bæredygtig produktion. Bambus er den hurtigst voksende plante i verden og det betyder også, at den vokser markant hurtigere end træer. Gennem fotosyntese frigiver bambus mere ilt end nogen anden plante – faktisk 35 % mere end almindelige træsorter. Det skyldes, at bambus gror hurtigt og uden brug af pesticider, kunstig gødning eller herbicider.

Slidstærkt materiale 

Mange vælger at anvende bambus til deres gulv, terrasser, køkken og andre udsatte områder på grund af bambussens utrolige slidstyrke.

Bambus er hårdere end de fleste traditionelle træsorter. På Brinell-skalaen, som måler hårdhed af overflader, måler bambus 4,7, hvorimod eksempelvis fyr måler 2,8 mens ask, bøg og eg ligger mellem 3,4-3,7. Bambus har derfor en styrke og holdbarhed, som bedre kan modstå hakker, ridser og tidens påvirkning.

Uendelige muligheder 

Bambussens utrolige slidstyrke har gjort det til et byggemateriale med uendelige muligheder:

  • Bambusgulv og lister

Mulighederne med bambusgulv er uendelige, og du kan få lige det udtryk, du ønsker. Bambusgulv findes både som lakeret, olieret, ubehandlet mm. og med forskellig montage. Du kan vælge alt lige fra det æstetiske sildebensparket til det mere rustikke skibsplank.

  • Bambusplader 

Med bambusplader er det kun fantasien, som sætter grænser. Bambusplader kan bruges til alt lige fra bordplader og skabe til alkover, trapper mm.

  • Bambusterrasse og -facade 

Bambussens slidstyrke har vist sig at være et oplagt byggemateriale til udendørs brug, hvor flere og flere vælger en bæredygtig bambusterrasse eller facade i stedet for traditionelle træterrasser i mere udsat træ.

Bambus er kommet for at blive 

Der er mange, virksomheder og forbrugere, som har fået øjnene op for bambus, men den førende leverandør af bambusprodukter i Danmark er Holse & Wibroe.

Holse & Wibroe er specialister inden for bambus som byggemateriale og har fokus på at udvikle bambusprodukter, som kan udnytte bambussens mange muligheder.

Holse & Wibroes webshop og showroom er derfor bestemt et besøg værd.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her