5 gode råd, hvis du ikke får brugt din have nok

0
492

Mange børnefamilier vælger at flytte fra de danske byer. De bytter lejlighed og byliv og med parcelhus og provins, og sammen med huset får de også have.

En have giver fantastiske muligheder for kvalitetstid i sommerhalvåret, men mange familier oplever også, at de ikke får brugt haven nær så meget som ønsket.

Hvis du ikke har optimal glæde af din have, bør du læse med her. Vi har samlet 5 gode råd, som kan hjælpe dig med at få mere glæde af din have.

1. Skab hyggelige kroge i haven

Du kan gøre meget for at gøre din have pænere at se på, men du kommer kun til at opholde dig mere i haven, hvis der også er hyggelige kroge i haven.

De fleste haver har en terrasse, men det er de færreste terrasser som er optimale at bruge hele dagen. Der vil naturligt være perioder, hvor der enten er fuld sol eller skygge på din terrasse, og det kan være rart med andre hyggekroge i haven, hvor du kan søge hen, når terrassen ikke er optimal.

Det behøver ikke at kræve en stor indsats at skabe en hyggelig krog. I princippet kræves der ikke andet end en hængekøje og et sted at hænge den.

2. Hav direkte udgang til haven

Det kan måske virke banalt, men du får brugt din have mere, hvis du har en direkte udgang til haven. Det er optimalt at få en udgang fra én at husets primære rum som stue eller køkken, da dette vil gøre det nemmere at kombinere inde- og udeliv i sommerhalvåret.

Du kan finde masser af billige vinduer og døre online, og det kræver ikke særlig meget at montere en terrassedør. Husk på, at du sagtens kan have flere terrassedøre i dit hus, og du kan også vælge at have terrassedør i både køkken og stue.

3. Gør haven tiltalende for hele familien

Det er vigtigt, at haven er tiltalende for hele familien, for der bliver kun brugt mange timer i haven, hvis hele familien nyder at være derude.

De voksne kan ofte klare sig med en liggestol og en god bog, mens børnene typisk længes efter mere underholdning. Der kan dog hentes rigtig mange timers underholdning, hvis du investerer i en oppustelig pool eller en havetrampolin.

Du kan tage hele familien med på råd, når haven skal indrettes, så I sammen kan blive enige om, hvad der skal prioriteres.

4. Vælg det rette niveau af havearbejde

Nogen mennesker elsker havearbejde, mens andre hader det. Det er vigtigt, at du indretter din have, så den passer til dit forhold til havearbejde.

Hvis du elsker at passe din have, så skal du endelig være ambitiøs i forhold til dine planer for haven. Du kan også vælge primært at fokusere på en køkkenhave, hvis du synes, at det er mere spændende.

Hvis du derimod hader havearbejde, så er det okay at skrue ned for ambitionerne. En have behøver ikke at være prangende for at blive brugt. En have med en fin græsplæne er ganske udmærket, og det kræver ikke særlig meget at slå græsset.

Din have må ikke blive en kilde til dårlig samvittighed, så lad være med at føle dig presset til at have blomsterbede og lignende, hvis du hellere vil slappe af i skyggen.

5. Gør din terrasse hyggelig

Det er fedt at kunne bruge hele haven, men du kommer sandsynligvis til at tilbringe mest tid på din terrasse.

Derfor bør du også prioritere at gøre din terrasse hyggelig, så det er indbydende at bruge tid der. Du kan gøre rigtig meget med nogle blomsterkrukker på terrassen. Det kræver ikke særlig meget arbejde, men det gør terrassen mere levende og indbydende.

Der findes også mange udendørs lanterner og lyskæder, som skaber hygge og stemning på terrassen, når det begynder at blive mørkt. Disse er fantastiske, og de koster ikke særlig meget.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her