4 typer udendørsbelysning for en perfekt boligoplevelse

0
290
Belysning til udendørs

God belysning er essentielt for enhver bolig og dens indretning. Dette er de fleste med på, men mange overser ofte at god belysning ikke kun gælder indenfor. Udendørsbelysning er måske ikke lige så centralt som indendørs, men er ikke desto mindre en vigtig del af boligens helheds-udtryk.

God udendørsbelysning kan virkelig være prikken over i’et på en flot bolig og kan hjælpe med at gøre udendørsarealerne mere brugbare. Er du en af dem der måske har overset vigtigheden af god udendørsbelysning eller vil du måske bare gerne lære lidt mere om god udendørsbelysning, så følge med her, når vi gennemgår fire typer udendørsbelysning.

Stibelysning

Den mest grundlæggende udendørsbelysning, særligt hvis du har have, er såkaldt stibelysning. På trods af navnet behøver stibelysning ikke at være ved stier, men betegner typisk udendørs-lamper, der kan sættes mange forskellige steder. Dette kan være ved din terrasse, din indkørsel, ved et bed og så videre. Fordelen ved stibelysning er, at lamperne ofte er soldrevne, og du der-med slipper for at trække kabler til dem.

Se også: Smarte udendørslamper for god udendørsbelysning

Dermed er de nemme at sætte op, og bytte rundt, hvis du gerne vil have en lidt anden belysning. Grundigs Havebelysning solenergi er et godt eksempel. Foruden et lækkert design har lamperne 6-8 timers lys på en fuld opladning. De har desuden bevægelsessensor, så de tænder automatisk når du bevæger dig i området de oplyser. Altså for du en virkelig kvalitetsfølelse uden at skulle installere en masse sensorer og kabler.

Væglampe

En anden udbredt type udendørsbelysning er væglamper. Væglamper monteres, som navnet indikerer, på husets ydervægge og trækker dermed deres strøm fra husets el-system fuldstændig ligesom indendørslamper. Væglamper er særligt brugbare ved døre og andre steder du typisk behøver list fast lys omkring boligen.

Trios Dylan væglampe løser denne opgave fornemt. Lampen kommer i et elegant design i stål, og vil passe til de fleste boligtyper og indretningsstile. Lampen vil stå utrolig flot ved siden af din hoveddør. Alternativt kan du sætte flere lamper sammen for at oplyse et større areal. Dette kan for eksempel være en terrasse eller indkørsel, hvor du gerne vil kunne have godt med lys.

Bordlampe

I den mindre praktiske og mere hyggeorienterede ende af skalaen for udendørsbelysning, finder vi udendørs bordlamper. At kunne sidde ude og ved havebordet efter mørkets frembrud, er hyggeligt, og kræver ikke nødvendigvis fuld oplysning, men mere lidt hyggelys. En solcelledre-vet havelampe i glasskande fra Moses er her en god løsning.

Læs også: Sådan får du den rette belysning i soveværelset

Lampen der er udformet som en flot glaskande, kan stå som et dekorativt indslag på havebordet når det er lyst. Her vil solcellen lade lampen op, og når der er brug for det, kan den tændes og sprede et hyggeligt lys ved havebordet. Ligesom med stibelysningen gør solcellen den også nem at flytte, så vil du have hyggelys et andet sted end bordet er det bare at tage den med.

Festlys

Sidste type udendørsbelysning vi skal kigge på, er i den mere festlige kategori. Vi kan alle bruge lys der kan sprede lidt feststemning, hvad end der er tale om en reel fest, eller bare lidt festlig stemning i hverdagen. Pro Gardens Festbelysning 24 LED-ledning er en alsidig måde at få det lidt festligt. Lyskæden med de mange farver kan spændes over terrassen eller mellem træer i ha-ven for at gøre det lidt festligt.

Alternativt kan Luxforms Batterilys Cylinder give et mere eksklusivt festlook i din have. De grå aluminiumscylindre står som flotte fakkellignende lys, og flere kan sættes sammen, eventuelt omkring terrassen eller som en gang af fakler mellem to vigtige udendørsområder. Alt i alt en flot prik over i’et i din udendørsbelysning.

Vi håber at denne guide har givet dig masser af inspiration. Hvis du ønsker et større system til udendørsbelysning, så kan det være en god idé, at snakke med en elektriker først. Herunder hvilket el-arbejde du selv må udføre og hvad der kræver en fagmand.