Skab en harmonisk have

0
229

Det kan være en udfordring at finde frem til det hellige rum i boligen, hvor du kan finde ro efter en lang arbejdsdag. Det sted, der kan gøre, at du kan opnå den ultimative form for afslapning og afstresning. Haven er et godt bud på et rum, der kan danne rammen om hyggelige stunder med dine nærmeste.

Men først skal haven gøres skarp og harmonisk. Det kræver noget forarbejde, hvis havens elementer skal være i synergi med hinanden. Havearbejdet er blevet eftertragtet, og flere danskere kaster sig ud i at skabe et skarpere og stærkere visuelt udtryk i haven. Du kan med få tiltag gøre haven imødekommende og afstressende.

Når haven har fået det udtryk, som du ønsker, så kan du med rette lave en afsats, hvor børnene kan beundre stjernehimlen, mens de voksne hygger sig i loungemøblerne på terrassen. På afsatsen kan du for eksempel sætte stjernekikkerter med et teleskop, der kan tage astronaut-drømmeren tættere på det store univers.

Giv haven et friskt pust

Du kan med hjælp fra farvede bede give din have det visuelle udtryk, som du ønsker. Der kan være forskellige fordele ved at vælge bede, der er af forskellig karakter i forhold til farver og former. Du kan skrue op for det visuelle udtryk i:

  • Et bed med hvide blomster, der giver et eksklusivt og elegant udtryk
  • Et bed med sorte og brune blomster og blade, der skaber dramatik og kontrast
  • Et bed med rosa blomster, der giver en romantisk og varm stemning i haven

Du kan naturligvis også vælge at skabe bede, der indeholder mange forskellige farver. Her kræver det dog et opmærksomt, roligt og forsigtigt øje, da det kan være svært at skabe harmoni, når der bruges forskellige farver, der skal komplementere hinanden.

Gør haveindretningen knivskarp

Haveindretningen skal være i balance, så du kan finde den ro, som du formentlig mangler i hverdagen. Der kan være meget hjælp at hente, når det gælder om at sammensætte elementerne i haven. Ønsker du, at der skal være små kroge eller skal det være overskueligt at gribe an?

Hvis du har en stor og rummelig have, så kan det give mening at skabe opdelte rum. På den måde vil det give rummet oaser, der kan bruges til forskellige formål. Det skaber struktur og bryder med de ellers mange lige linjer.

Der er mange, der falder for de skandinaviske og minimalistiske havemøbler, hvorfor det også her kan være godt, hvis du prioritere at vælge havetilbehør, der kan skabe harmoni sammen med det enkle og stilrene udtryk. Alt i alt er det vigtigt, at du husker at stræbe efter en rød tråd i haven. Det er nemlig her, at samhørigheden opstår.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her