Du har dine varer i løbet af 1-3 hverdage
Kundeservice: 9391 9151 alle hverdage kl. 11-13  

Fri fragt ved køb over kr. 999,- ellers kr. 69,-

CO2 Svejseapparat

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Svejsemaskine

 

Når du arbejder med svejsning er det utrolig vigtigt, at du har styr på udsugningen i det lokale du anvender dit svejseapparat. Der skal ikke meget til, før man kan blive ramt at svejserøgforgiftning når man bruger en CO2 svejser eller en svejsemaskine. De fleste har nok ikke en større udsugningskanal hjemme i garagen, men når du bruger dit svejseapparat eller den CO2 svejser, skal du altid sørge for at lave gennemtræk, så du kan komme af med røgen fra svejsningen. Når du bruger din svejsemaskine, skal du også sørge for, at du har svejseudstyret i orden. Sørg derfor altid, at have den rigtige svejsehjelm og svejsehandsker på, når du bruger dit svejseapparat. Tjek også din strøm inden du går igang. De fleste CO2 svejsere anvender mere end 16 Ampere.

 

CO2 Svejser

 

MAG, står for "Metal Active Gas". De fleste kalder det dog for CO2-svejsning i det daglige sprog, og bruger en CO2 svejser til reparationer af køretøjer eller til ombygning af biler. CO2 svejsning er en de nemmeste måder, at svejse på. Det er forholdsvis nemt at lære og til steder, hvor metallet ikke må blive for varmt, så kan du stepsvejse med den. Så når du kigger efter billige CO2 svejser eller en MAG svejser, så er det altså det samme svejseapparat, blot med to forskellige navne. Når du anvender en MAG-svejsning bruges der aktivt gas, som udover at den fortrænger ilten også laver en kemisk forbindelse med smeltebadet. Når dette sker, så styrker du svejsningen og svejsningen kommer til at flottere ud. Det er en bland gas der bruges i det fleste tilfælde, og den giver en fladere svejsning. Når du bruger din CO2 svejser på denne måde, så giver det mindre slibearbejde. Du kan naturligvis også bruge den CO2 svejser med CO2, der noget billigere, men du skal dog være opmærksom på, at hvis du anvender ren CO2, vil det give en mere uren svejsning.

 

Tjek ampere når du køber din CO2 svejser!

 

Der er mange fordele ved en MAG svejser, og dens styrke afhænger af hvor mange ampere den har. De fleste svejseapparater har oplyst deres ampere i navnet, ligesom vores model "Telwin Master MIG 270 svejseapparat" her har du 270 ampere svejseværk. Hvis du primært svejser biler, som er lavet af plader med i en tykkelse af 0,9mm til 1,5mm, anbefaler vi, at du har et svejseapparat til rådighed med minimum 160 ampere. Har du brug for at svejse noget materiale, der er tykkere, vil vi anbefale dig at bruge en CO2 svejser med mindst 200 ampere, selvom om prisen på det svejseapparat kan være lidt dyrere. Husk det er vigtigt, at svejsningen har en rigtig god gennembrændning, så den kan ses på bagsiden. Så er man sikker på, at svejsningen har rigtig fint fat på begge sider.

Videoeksempel på modellerne Telwin Technomig 150 og 180: